5 soluții naturale de desfundare a nasului când ai răcit

5 soluții naturale de desfundare a nasului când ai răcit

Nasul înfundat este o pacoste când ești răcită, deoarece nu poți respira normal, pe nări, ci trebuie să respiri pe gură. Există o mulțime de soluții naturale pentru desfundarea rapidă a nasului. Iată ce îți propunem să încerci în caz de congestie nazală.

1. Apa cu sare sau bicarbonatul de sodiu

Pentru eliberarea căilor nazale când ești răcită, poți încerca una dintre cele mai vechi soluții naturale: apa cu sare. Dizolvă o linguriță de sare într-o cană cu apă calduță și, cu o pipetă, toarnă câteva picături de apă salină în fiecare nară. Senzația nu va fi plăcută, dar rezultatele se vor vedea rapid. De asemenea, poți folosi și apă cu bicarbonat de sodiu în aceleași cantități, pentru a spori efectele asupra sinusurilor.

2. Ceapa

Știm că mirosul de ceapă nu este tocmai preferatul tău, dar când ai nasul înfundat, se va dovedi a fi mai mult decât eficient. Curăță o ceapă și inhalează mirosul iute până când simți că poți respira mai bine.

3. Inhaleaza vapori de apa

Un remediu foarte simplu pentru desfundarea nasului presupune inhalarea vaporilor de apă. Pur și simplu fierbe într-un vas puțină apă și apleacă-te deasupra lui. Pune-ți pe cap un prosop pentru a crește eficiența acestui remediu și a nu lăsa vaporii să se piardă.
 
4. Inhalează aroma uleiului esențial de mentă

Alături de oțetul de mere, uleiul esențial de mentă te ajută să scapi de congestia nazală. Din puțin tifon, fă-ți o compresă pe care să o îmbibi în ulei esențial de mentă. Inhalează aroma și repetă acest procedeu de câteva ori pe zi, dimineața și seara.
 
5. Ceai îndulcit cu miere

Pe perioada cât ești în suferință, ai grijă să bei cel puțin un ceai pe zi în care ai dizolvat o lingură de miere.
 
Foto: felestiu.ro

Adaugă comentariu

Închide