Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum scapi de punctele negre. 6 remedii naturale

Cum scapi de punctele negre. 6 remedii naturale

Din punct de vedere estetic, punctele negre sunt o adevărată corvoadă pentru unele femei care nu mai știu ce să facă pentru a le îndepărta. Există însă câteva remedii care merită a fi luate în calcul și care s-ar putea să te scape de punctele de negre.

De ce apar punctele negre?

Acestea apar de regulă din cauza dilatării porilor, care crează mediul potrivit pentru acumularea secreției abundente de sebum. Specialiştii în dermatologie explică faptul că terminaţiile glandelor sebacee ajung până la suprafaţa pielii, timp în care sebumul produs se oxidează în contact cu aerul şi rezultă o culoare închisă.

Cum scăpăm de punctele de negre?

  1. Baie cu aburi - Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi sau până se răceşte apa. După ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă.
  2. Mască cu bicarbonat de sodiu – Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă și fă o pastă. Clătește-te pe față cu apă călduță pentru a deschide porii și aplică masca în zona T, iar apoi masează ușor zona (nu trebuie să o freci dur). Lasă masca să acționeze măcar 2-3 minute, iar apoi clătește-o cu apă călduță, iar apoi cu apă rece. La sfârșit tamponează fața cu puțin oțet de mere diluat în apă.
  3. Mască cu scorțișoară – Amestecă o linguriță de praf de scorțișoară cu miere și formează o pastă groasă. Aplică pe zona T înainte de culcare și las-o pe timpul nopții. Dimineața spală-te pe față. Urmează tratamentul pentru aproximativ 10 zile consecutiv.
  4. Fulgii de ovăz – Amestecă o linguriță de miere și sucul de la patru roșii cu fulgi de ovăz și formează o pastă. Freacă amestecul pe piele și spală după 10 minute. Repetă procedura regulat.
  5. Ceaiul verde - Se amestecă o linguriță de frunze uscate de ceai verde cu puțină apă pentru a face o pastă. Freacă ușor pasta pe zona afectată timp de două sau trei minute. Acest exfoliant curăță profund tenul gras și ajută la desfundarea porilor. Clătește cu apă călduță.
  6. Mască pe bază de albuș de ou și lămâie – Amestecă un albuș de ou cu o linguriță de suc de lămâie proaspăt stors. Apoi amestecul se aplică pe toată faţa, evitând cu grijă ochii şi pleoapele (dacă amestecul îţi intră în ochi, o simplă clătire cu apă caldă, fără săpun, este de folos). Dacă simţi că nu este de ajuns, poţi aplica două straturi. Masca se ţine pe faţă timp de 20-25 de minute.   Vei simţi că masca este gata de a fi înlăturată atunci când se usucă şi pare că îţi strânge faţa. Cojeşte-o, pur şi simplu, cu ajutorul degetelor. După ce ai dat masca jos, clăteşte-te cu cu un astringent pe bază de muşeţel.                                                                                                                                                                                                                                        Foto: thumbor.unica.ro
Share:

Articole recomandate