6 modalități de a desfunda mai ușor nasul copilului
- 2018-03-12
- 7561
Răceala, gripa, infecțiile respiratorii acute etc., vin dintotdeauna la pachet cu inflamații ale mucoasei nazale, ceea ce înseamnă fie nas înfundat, fie secreții nazale abundente. Acest fapt îi împiedică pe copii să respire. Ei o fac de obicei pe gură, provocându-le dureri în gât, uscarea buzelor și imposibilitatea de a se odihni pe parcursul nopții. Cum putem curăța și umidifica năsucul, dat și ameliora aceste probleme?
Umidificați aerul. Umidificarea aerului este cea mai frecventă metodă utilizată la desfundarea nasului. De obicei, blocarea căilor nazale are loc din cauza aerului prea uscat din încăpere. Din acest considerent, un umidificator este soluția perfectă. El contribuie la menţinerea umidităţii din camera celui mic la un nivel optim, astfel că în condițiile unui aer mai puțin uscat, secreţiile vor fi mai ușor de eliminat. În lipsa unui umidificator, puneți un prosop ud sau un vas cu apă pe calorifer în camera copilului.
Faceți băi cu abur. Aburul într-o baie, unde a fost închisă ușa este o altă soluție. Vaporii din baie permit copilului să-și desfunde nasul. Dar atenție! Nu lăsați copilul prea mult timp într-o încăpere plină cu aburi, pentru a nu crea probleme respiratorii micuțului.
Folosiți uleiuri esențiale. Nu e un secret faptul că câteva picături de ulei esențial puse în apa de baie ajută la desfundarea nasului la copii. Eucaliptul este cea mai bună soluție. Câteva picături de ulei esențial de eucalipt inclusiv unde la rădăcina nasului, îl vor ajuta pe copil să își elibereze căile respiratorii.
Dați-i să bea cât mai multe lichide. De ajutor în procesul de vindecare este consumul de lichide. O hidratare bună ajută la subțierea mucusului. Ceaiul cald, în acest sens, este cea mai bună soluție având un efect decongestionant.
Curățați-i nasul. Dacă copilul este mic, curățați-i năsucul cu ajutorul batistei bebelușului, dacă e mai mare puneți-l să își sufle singur nasul. Apropo, nu insistați prea mult cu curățatul, pentru că riscați să lezați prin aspirații repetate mucoasa nazală. De preferat, curățarea nasului să o realizați cu 15-20 de minute înainte de masă. Un nas înfundat nu permite o respirație normală, ci dimpotrivă dificultăți alimentare, alterarea gustului și mirosului. De asemenea, curățarea nasului nu se realizează după masă, întrucât copilul se agită, plânge, poate să vomite și să aspire conținutul gastric în căile respiratorii.
Folosiți spray-urile nazale. Cea mai bună soluție pe care o oferă piața farmaceutică este Spray-ul Nazal 7 ACTIFS. Elaborat în Franța, produsul are la bază șapte componente naturale, destinate unei respirații sănătoase.
Spray-ul are în compoziția sa apă de mare isotonică, aloe Barbadensis (aloe vera), cetraria islandica, ulei esențial de Myrtus Communis, cupru, mangan și sulf. Se indică în rinite alergice, herpes nazal, bronșite, traheite, laringită, sinuzită, traheobronșită, gripă, rinoree, sinuzite, bronșite, astm bronșic. Previne și tratează afecțiunile mucoasei nazale, are proprietăți de curățare, vindecare și reparare tisulara și efect antiinflamator, antibacterian.
Spray-ul este indicat pentru igiena nazală zilnică, umidificarea mucoasei nazale uscate, dar și ca adjuvant în tratamentele afecțiunilor ORL. Spray-ul are efect de curățate și efect decongestionant. Modul de utilizare: două - șase pulverizări pe zi, în fiecare fosă nazală. Se recomandă copiilor începând cu vârsta de șase ani și adulților. Produsul poate fi găsit în farmaciile din țară.
Sursa foto: copilul.ro, onatera.com