Ai această plantă în casă şi nu ştiai cât de periculoasă poate fi pentru copii

Ai această plantă în casă şi nu ştiai cât de periculoasă poate fi pentru copii

E o plantă ornamentală populară, iar denumirea ştiinţifică a acesteea este Dieffenbachia. Poate fi regăsită în birouri şi chiar şi în casele unora dintre voi. Chiar dacă este frumoasă, acestă plantă este şi periculoară, toate părţile sle fiind toxice. 

Dieffenbachia este o specie din zona pădurilor tropicale, este o plantă decorativă care are frunze mari, ovale, alungite, de culoare verde cu pete albe. Prezintă pericol în special pentru copiii mici, pentru că odată ingerată, această plantă poate produce iritaţii, senzaţii de arsură, dureri ale ochilor, stări de greaţă şi vomă, umflarea limbii sau chiar paralizia parţială a gurii.

Dieffenbachia conţine o enzimă asemănătoare cu cea care se găseşte în veninul scorpionilor sau al unor specii de şerpi, intoxicarea în urma înghiţirii fiind foarte periculoasă. Genul de plante dieffenbachia include circa 30 de specii, toate fiind toxice. Au fost raportate şi cazuri de deces cauzate de ingerarea acestei plante, în urma inflamării gâtului şi a limbii , blocând astfel căile respiratorii.

Dacă ai un copil în casă sau  un animal de companie găseşte un loc cât mai greu accesibil în care să o pui, sau renunţă definitiv la aceasta. În cazul în care o atingeţi, nu duceţi mâna la ochi înainte de a vă spăla bine pe mâini!

Foto: ourhouseplants.com

Adaugă comentariu