Ce trebuie să conțină trusa medicală de vacanță a copilului

Ce trebuie să conțină trusa medicală de vacanță a copilului

Trusa medicală de vacanță pentru copii este obligatorie în bagajul familiei, indiferent dacă vacanța are loc la mare sau la munte. Noi ne-am propus să vă ajutăm și să facem o listă cu tot ce trebuie să conțină trusa medicală pentru vacanță cu cei mici.

Trusa de prim ajutor în caz de accidente - este necesară în orice vacanță ați merge. Mereu pot apărea julituri sau tăieturi, iar pentru a evita riscul unei infecții, rana micuțului trebuie dezinfectată și pansată. În trusa medicală pentru copii trebuie să fie și medicamentele folosite în caz de arsuri sau răni deschise: leucoplast, plasturi, comprese sterile, fașă tifon, dezinfectant (spirt, apă oxigenată, rivanol, betadine), foarfece, pensă, mănuși chirurgicale, spray împotriva arsurilor.

Medicamente împotriva durerii (analgezice) - o durere de cap poate să apară fie din cauza oboselii, a stresului călatoriilor lungi ori chiar a expunerii la soare, de aceea este bine să fii pregatită și cu un analgezic pentru copii. Nu uita că analgezicul trebuie administrat conform indicațiilor medicului pediatru ori a indicațiilor din prospect.

Medicamente împotriva răcelii și a febrei (antitermice și antiinflamatoare) - În timpul vacanței există pericolul contactării unei răceli sau a creșterii temperaturii. În acest caz, respectând indicațiile pediatrului, este bine să ai în trusa medicală preparate pentru combaterea febrei sau răcelii, cum ar fi Nurofen sau Paracetamol.

Medicamente împotriva diareei - Una dintre cele mai comune probleme digestive în timpul vacanțelor este diareea. Uneori însoțită de crampe dureroase, diareea poate fi combătută cu medicamente potrivite vârstei copilului, având în vedere recomandarea medicului pediatru.

Picături de nas - În trusa medicală pentru vacanță trebuie să existe și picăturile de nas potrivite vârstei micuțului. Indiferent dacă alegi ser fiziologic sau soluții saline, este bine să citești cu atenție indicațiile din prospectul picăturilor de nas și să nu administrezi mai multe decât este necesar.

În afară de cele menționate mai sus, este recomandat ca în trusa medicală pentru vacanță să mai existe și alte medicamente care ar putea fi necesare celor mici în vacanță, cum ar fi medicamentele antivomitive, săruri și prafuri de rehidratare (pentru echilibrarea electroliților în cazul deshidratării provocate de diaree ori insolație), antiacide (pentru arsuri la stomac provocate de alimentația necorespunzătoare ori de sucurile acidulate), antitusive, împotriva constipației (supozitoare cu glicerină), medicamente contra durerilor în gât și antihistaminice (împotriva alergiilor).

Sursa: qbebe.ro

Adaugă comentariu

Închide