Conform unui nou studiu, vitaminele și mineralele ajută la îmbunătățirea simptomelor la copilul cu ADHD

Conform unui nou studiu, vitaminele și mineralele ajută la îmbunătățirea simptomelor la copilul cu ADHD

Un nou studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio a descoperit că anumite vitamine și minerale pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor ADHD la copii, scrie suntmamica.ro

Studiul a constatat că micuților cu ADHD și dereglare emoțională și li s-a administrat o formulă „densă în micronutrienți” din vitamine și minerale care îi ajută să aibă o concentrare și o dispoziție mai bună.

S-a descoperit că mai mult de jumătate dintre copii (54%) au prezentat o îmbunătățire a simptomelor, iar aceasta a fost comparată cu doar 18% în grupul placebo.

Acesta nu este primul studiu care a descoperit acest lucru și, de fapt, a replicat un studiu anterior care a fost făcut în Noua Zeelandă. Faptul că s-a ajuns la exact aceeași concluzie arată că această metodă de tratament promite a fi incredibil de benefică.

Studiul a implicat 135 de copii cu ADHD și dereglarea emoțională și au fost împărțiți în două grupuri. Unui grup i s-a dat o capsulă cu formula de micronutrienți, iar celălalt grup a primit un tratament placebo.

Îmbunătățirea a fost observată după doar 8 săptămâni și, de asemenea, s-a constatat că au avut loc și modificări de dezvoltare fizică. Această formă de tratament poate fi preferată de cei mai mulți dintre părinți, deoarece este un plan de tratament natural. Speranța este ca micuții cu ADHD să se poată baza pe această formulă de micronutrienți și nu pe produse farmaceutice.

 

Adaugă comentariu

Închide