Copiii cu părinți divorțați, mai predispuși la îngrășare

Copiii cu părinți divorțați, mai predispuși la îngrășare

Copiii ai căror părinți au divorțat sunt mai predispuși să se îngrașe decât cei care cresc în familii unite. Mai cu seamă acest lucru este valabil la copiii care au până în 6 ani la momentul divorțului părinților, arata cercetarea realizată de London School of Economics and Political Science.

Printre motivele care duc la aceasta realitate se află faptul că părinții divorțați deseori au fonduri mai limitate și cumpără mai puține fructe și legume proaspete. Apoi, părinții, deodată singuri, sunt nevoiți să muncească mai multe ore, având timp mai puțin pentru gătit.

Tot pentru că bani sunt mai puțini și timpul liber limitat, copiii nu mai fac atât de multe activități în afara orelor petrecute la școală. Asta înseamnă inclusiv mai puțin sport.

Părinții adesea nu mai au timp și energie să le impună copiilor un stil alimentar sănătos. Uneori, își hrănesc peste măsură copiii sau cedează și le oferă mai multe dulciuri și mâncăruri deloc sănătoase.

În cadrul studiului, unul din cinci copii monitorizați de la naștere a ajuns să aibă părinți divorțați până la vârsta de 11 ani. S-a observat că cea mai mare creștere în greutate a avut loc în primele 24 de luni de la separarea părinților. Iar în următorul an ei deja ajungeau în pragul obezității sau deja o aveau.

 

Sursa: ziare.com; deti.mail.ru

Adaugă comentariu