Cum mi-am tratat copilul după metoda lui Komarovskii

Cum mi-am tratat copilul după metoda lui Komarovskii

Vlad Golovin este tată a 3 copii și jurnalist la portalul tematic despre părinți fathersclub.com.ua. Într-un material acesta a descris cum și-a tratat unul dintre copii conform metodei medicului pediatru Evghenii Komarovskii.

Astfel, tatăl scrie că fiul mai mare, Nik, cam de la vârsta de 3 ani a început să facă bronșită. Tușea mult, avea o tuse uscată și chinuitoare. Medicii îi prescriau tot felul de medicamente copilului, printre care și antibiotice. Situația se îmbunătățea, apoi revenea boala, se ajungea și la spitalizare. Dar părinții au observat că bronșita băiețelului nu provoca și febră.

Atunci părinții au găsit un medic imunolog și la o consultație acesta a spus în treacăt: „Citiți ceea ce scrie pediatrul Komarovskii!”. Pe atunci starea de sănătate a copilului era foarte gravă, el nu se mai făcea bine fără antibiotice și preparate hormonale. Și cum medicul imunolog a bănuit că copilul are alergie la prav, părinții au cheltuit câteva sute de dolari pentru a cumpăra un aspirator cu apă și un aparat care curăță aerul.

Însă tatăl s-a apucat să citească ce scrie Evghenii Komarovskii și a descoperit că în casă este prea cald, din care cauză mucozitățile din bronhiile copilului devin vâscoase, ceea ce-l împiedică pe copil să scape de ele prin tuse. Totodată părinții au înțeles că îi dădeau prea puține lichide atunci când el era bolnav. Și au început să-l trateze altfel.

Tatăl spune că deși copilul continua să se îmbolnăvească des, căci tratamentele anterioare i-au afectat grav imunitatea, acum ei alegeau să deschidă ușa la balcon chiar și iarna, și îmbrăcându-se mai bine dormeau așa, când aerul era mai rece. Deseori ba mama, ba tatăl petreceau câteva ore seara la balcon, chiar și când era frig. Acolo puteau să adoarmă. Și mereu aveau ceai cald cu ei ca să-i ofere copilului cât mai mult lichid.

Somnul într-un mediu cu aer mai rece și mai umed, și multe lichide, îl făceau pe copil dimineața să poată tuși normal și respectiv să-și curețe bronhiile de mucozități. Treptat începea să se simtă mai bine. Respectiv tatăl a denumit tratamentul: „metoda lui Komarovskii”, care se referă la aer răcoros și multe lichide.

Vlad Golovin a subliniat că îmbunătățirea stării de sănătate a copilului i-a făcut mai liniștiți și pe părinți, ceea ce la fel, potrivit lui Komarovskii, este un plus pentru întreaga familie și pentru tratamente în general, căci copiii sunt mai puțin bolnavi în familiile în care părinții sunt mai calmi.

 

Foto simbol: mama.ua

Adaugă comentariu