Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum tratezi tusea rapid și eficient?

Cum tratezi tusea rapid și eficient?

Tratarea tusei se impune în cele mai multe cazuri, deși mulți ar fi tentați să spună că trece de la sine. Știm cu toții cât de iritantă, dureroasă și sâcâitoare poate fi o tuse. Mai ales dacă te impiedică să dormi noaptea. Unde mai pui că tusea poate perturba și liniștea celorlalți.  În unele cazuri, este necesar să iei medicamente pentru suprimarea tusei, dar de multe ori te ajută plantele, fructele sau legumele împreună cu substanțele farmaceutice pentru care nu ai nevoie de prescripție medicală.

Tratarea tusei nu se poate face peste noapte, dar se poate interveni rapid pentru ameliorarea ei și grăbirea vindecării. Iată câteva remedii simple:

Gargară
Imediat ce simți durere în gât, poți face gargară cu sare dizolvată în apă. Soluția salină subțiază mucusul și reduce simptomele, iar tusea va deveni doar o amintire urâtă.

O pernă în plus
Vei tuși mai puțin și vei dormi mai bine dacă partea superioară a corpului este mai ridicată, pentru că nu se creează o presiune puternică asupra pieptului, așa cum se întâmplă când corpul este culcat la orizontală. O pernă în plus te poate ajuta.

Miere și ghimbir
Proprietățile terapautice ale mierii sunt binecunoscute. Tusea poate fi ameliorată cu ajutorul unui ceai de lămâie cu miere. Laptele cald cu miere dă rezultate foarte bune în calmarea gâtului iritat și a tusei. Este recomandat înainte de culcare pentru un somn mai liniștit.
Ghimbirul tratează tusea seacă. O feliuță de ghimbir cu puțină sare se amestecă pentru puțin timp, asta dacă poți suporta gustul puternic și aromat de ghimbir. Dacă nu... poți face un ceai din ghimbir, rezultatele sunt la fel de bune.

Lichide calde
Un ceai de plante neîndulcit te-ar putea ajuta, dar se poate ca un ceai verde, de exemplu, fără zahăr sau miere, să nu fie pe gustul tuturor. O supă de pui, bineînțeles călduță, te ajută la ameliorarea iritațiilor din gât și implicit la calmarea tusei.

Dropsuri
Știm cu toții că o durere de gât poate duce la tuse. Importante în prevenirea exceselor de tuse sunt dropsurile pe bază de lămâie, mentol, miere, ulei de eucalipt sau ulei de mentă - menta ajută la decongestionarea căilor respirătorii și totodată la fluidizarea mucusului.

Băi cu abur
Băile cu abur îmbogățite cu uleiuri de mentol, camfor și eucalipt pot avea un rol în ameliorarea tusei.

Usturoi
Usturoiul este un antimicrobian și expectorant eficace și acest lucru îl face un agent de valoare pentru a lupta cu tusea. Usturoiul zdrobit și încălzit un pic în tigaie, consumat cald, te poate vindeca de tuse. Include usturoiul în felurile de mâncare care permit acest ingredient și vei fi ferit de răceală. Usturoiul cald calmează gâtul și ajută la lichefierea mucusului gros, făcând mai ușoară eliminarea sputei.

Masajul pieptului cu uleiuri esențiale
Masajul cu uleiuri esențiale poate ajuta la tratarea tusei. Poți amesteca o picatură de ulei de eucalipt, una de mentă și uleiuri esențiale de salvie într-o sticluță cu ulei de măsline și apoi să masezi ușor.

Medicamente

Utilizarea de remedii naturiste sau produse farmaceutice pentru care nu ai nevoie de prescripție medicală te poate ajuta la tratarea tusei.

Printre ele se regăsesc și produsele naturale, de origine naturală - Engystol și Bronchalis-Heel, care au făcut super-echipă împotrivă virozei și răcelilor însoțite de tuse sau bronșită. Sunt fabricate în Germania și pot fi administrate atât de maturi, cât și de copiii. (Bronchalis-Heel se administrează la copii de la 2 ani, Engystol – de la primele zile de viață).

Bronchalis-Heel se administrează în tusea seacă și în tusea umedă. Are un efect antitusiv, antiinflamator, expectorant și spasmolitic.

Engystol – este un imunocorector și antiviral universal (indirect).

Ambele preparate se administrează în prima zi în doza de inițiere, după care în doza standard. (Dozele pentru adulți și copii sunt indicate în prospect)

 

Cum calmezi tusea seacă la copii?

În primul rând, pentru a calma tusea seacă, trebuie să afli care sunt cauzele care o provoacă. Dacă este vorba despre o simplă răceală poți apela cu încredere la aceste tratamente naturale:

  • mierea-calmează gâtul iritat și previne tusea, nu degeaba majoritatea dropsurilor și siropurilor pentru tuse sunt pe bază de miere.
  • ceaiuri călduțe, pentru că, prea fierbinți irită rău mucoasa. Ceaiurile, la fel ca mierea, previn gâtul iritat și tusea seacă.
  • hidratarea- apa este benefică în orice circumstanțe pentru organismul nostru, dar mai ales când sistemul imunitar este slăbit. Asigură-ți o hidratare optimă, pentru a ajuta la lupta împotriva tusei seci.

Aceste trei recomandări pot fi aplicate inclusiv în calmarea tusei seci la copii.

 

Share:

Articole recomandate