De ce trebuie să îi interzici unui copil sub 12 ani dispozitivele electronice

De ce trebuie să îi interzici unui copil sub 12 ani dispozitivele electronice

Chris Rowan este un medic terapeut și pediatru american, care într-o postare pe blogul său de pe Huffington Post, face un apel către părinți, profesori și guverne, să interzică copiilor sub 12 ani să folosească dispozitivele electronice portabile, potrivit all4romania.eu

În postarea sa, medicul își argumentează poziția prin următoarele motive:

Creșterea rapidă a creierului – până la doi ani, creierul copilului își triplează dimensiunea după care continuă să se dezvolte rapid până la 21 de ani. Această dezvoltare este determinată de stimulii din mediul înconjurător. Stimularea provocată de supra-expunere la tehnologie este asociată cu întârzieri cognitive, probleme de învățare, impulsivitate crescută și abilitate mai mică de autocontrol.

Dezvoltare întârziată – folosirea tehnologiilor restricționază mișcarea ceea ce va duce implicit la dezvoltarea întârziată.

Obezitate epidemică - copiii cărora li se permite să aibă un dispozitiv în dormitor au cu 30% mai multe şanse de a deveni obezi.

Privarea de somn - 75% din copii au voie cu gadgeturi în dormitoare și astfel, 75% din copiii cu vârste între 9 şi 10 ani suferă de lipsa somnului, lucru care le influenţează negativ rezultatele de la şcoală.

Boli mintale – folosirea în excesiv a tehnologiilor poate provoca depresie, anxietate, deficit de atenţie, autism, tulburare bipolară, psihoze sau alte comportamente problematice printre copii.

Agresivitate – copiii sunt din ce în ce mai expuși la violența fizică și sexuală din media.

Demență digitală - conţinutul media de mare viteză poate contribui la deficitul de atenţie, la scăderea puterii de concentrare şi a capacităţii de memorare. Copiii care nu pot fi atenţi, nici nu pot învăţa.

Vedeți AICI și 10 reguli pentru utilizarea tehnologiilor de către copii pe care trebuie să le cunoască fiecare părinte


Foto: tech.co

Adaugă comentariu

Închide