Iată când copiii cu coronavirus sunt foarte contagioși! Avertisment: Nu lăsați copiii cu bunicii!

Iată când copiii cu coronavirus sunt foarte contagioși! Avertisment: Nu lăsați copiii cu bunicii!

Un studiu realizat pe copii infectați cu COVID-19 arată că în evoluția epidemiei cei mici sunt afectați în stadiile inițiale. Și copiii fac forme mai grele ale bolii, chiar dacă nu au murit din cauza ei, și au nevoie de spitalizare. „Nu lăsați copiii în grija bunicilor, chiar dacă cei mici par sănătoși!”, este sfatul medicului pediatru român Mihai Craiu. Perioada de contagiozitate maximă a copiilor este cu o zi înainte să aibă simptome, mai spune medicul.

Vedeți mai jos ce a spus medicul:

Au venit vremurile dificile pe care le anticipam acum 6 săptămâni. Vă sugerez să parcurgeți acest articol publicat în una din cele mai prestigioase reviste medicale din lume – The New England Journal of Medicine – https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2003717?query=RP

Ce spune el? Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decât la adulți. MORALA acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grija bunicilor. COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate.

Mai întâi, este de spus că un număr mic de cazuri de COVID-19 au fost descrise la copii iar înțelegerea noastră despre faptul că sunt ocoliți de boală este limitată. Mai mulți medici din China au făcut o analiză retrospectivă care a implicat copii spitalizați în Wuhan. Au fost testați pentru studiu un număr de 366 de copii spitalizați (sub 16 ani) – majoritatea au fost depistați cu virusurile gripale de tip A și B, de sezon. Șase dintre micuții testați au avut COVID-19 și au fost internați în spital pentru a primi tratament.

Medicii chinezi spun că trebuie să reținem următoarele:

Copiii par a fi afectați în stadiile incipiente ale epidemiei. Studiul a arătat că boala a cauzat la cei mici boli respiratorii moderate spre severe, în fazele inițiale ale epidemiei.

Boala s-a manifestat cu febră (mai mare de 39°C), la toți cei șase pacienți-copii, tuse (la toți șase) și vomă (patru din șase).

Patru din cei șase pacienți-copii au făcut și pneumonie, un copil a fost internat la Terapie Intensivă, unde a primit imunoglobuline.

Toți pacienții au fost tratați empiric cu antivirale, antibiotice și terapii de suport. Toți pacienții s-au recuperat și au fost externați într-un interval cuprins între 5 și 13 zile.

 

Sursa: totuldespremame.ro; nachedeu.com

Adaugă comentariu

Închide