Noi recomandări ale OMS privind timpul pe care ar trebui să-l petreacă copiii în fața ecranelor

Noi recomandări ale OMS privind timpul pe care ar trebui să-l petreacă copiii în fața ecranelor

Noile recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că micuții sub trei ani nu ar trebui să se uite deloc la televizor sau să se joace pe tablete, în timp ce acei cu vârste între trei și patru ani nu ar trebui să petreacă mai mult de o oră pe zi în fața ecranelor.

Limitarea și chiar eliminarea tuturor ecranelor din viața copiilor sub 5 ani va avea efecte benefice în viața lor de adulți, potrivit ghidului OMS. Cercetătorii care au realizat studiul spun că aceasta este doar o parte a soluției. Părinții trebuie să înlocuiască tabletele și telefoanele cu mișcare și somn suficiente pentru a le dezvolta copiilor obiceiuri sănătoase și pentru a-i feri de boli grave în adolescență sau în viața adultă.

Potrivit Agenției Națiunilor Unite, copiii sub cinci ani ar trebui să fie activi fizic și să aibă un program de somn adecvat pentru a-i putea ajuta astfel să-și dezvolte obiceiuri sănătoase pe termen lung și să prevină obezitatea sau alte boli mai târziu.

Este recomandat ca un copil sub 5 ani să nu stea mai mult de o oră pe scaun sau în cărucior. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani ar trebui să facă mișcare 3 ore pe zi și să doarmă minimum 10 ore pe noapte.

A existat o creștere de zece ori a numărului de copii și adolescenți obezi în ultimii 40 de ani, la 124 de milioane – aproape unul din cinci copii. Activitățile sedentare, cum ar fi vizionarea TV și jocurile pe calculator, sunt principala cauză.

 

Sursa: copilul.ro

Adaugă comentariu

Închide