Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Pișcăturile de insecte la copii pot fi tratate cu ulei de cocos

Pișcăturile de insecte la copii pot fi tratate cu ulei de cocos

Copiii sunt mai predispuși la mușcăturile de insecte decât adulții. În primul rând micuții nu știu cum să se protejeze, dar și au pielea mai sensibilă, care reacționează foarte repede. Însă puteți salva situația cu ulei de nucă de cocos.

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii naturale. Daca îl folosiți pentru tratarea mușcăturilor de insecte la bebeluș, acesta va reduce riscul unei infecții și va ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturii.

Deci, uleiul trebuie utilizat în felul următor:

Luați-l în mâini și frecați-l între palme pentru a-l încălzi. Aplicați-l ușor pe pielea bebelușului/copilului, unde este vizibilă mușcătura insectelor. Asigurați-vă că nu frecați prea tare, deoarece poate provoca mai multă durere și disconfort.

Aplicați uleiul de nucă de cocos și lăsați-l până la următoarea băiță. Veți observa în curând o reducere a umflăturii și înroșirii.

Copilul meu a fost mușcat de o insectă. Ar trebui să mă îngrijoreze?

Țânțarii, muștele care pișcă, căpușele și câțiva păianjeni cauzează adesea doar mâncărime sau înțepături minime și umflături ușoare. Înțepătura albinelor, a viespilor, a furnicilor poate fi dureroasă. Reacția copilului va depinde de cât de sensibil este la aceste insecte.

Și dacă copilul e alergic la înțepătura de insectă?

În cazuri rare, un copil poate avea o reacție alergică severă la o mușcătură sau înțepătură, care ar putea fi fatală. Cele mai frecvente insecte care provoacă reacții grave sunt albinele, viespi și furnicile. Dacă copilul are oricare dintre următoarele simptome după ce o insectă îl pișcă, chemați o ambulanță:

- Respirație șuierătoare sau tulburări de respirație;
- Vărsături sau dureri abdominale;
- Urticarie sau erupție pe alte zone ale corpului;
- Somnolență sau confuzie, eventual indicând un șoc;
- Bătăi rapide ale inimii;
- Umflarea buzelor sau a gâtului.

Cât timp așteptați ajutorul medical, puneți-vă copilul pe un pat cu partea corpului afectată sub nivelul inimii, dacă este posibil. Slăbiți orice îmbrăcăminte strânsă, întoarceți-l pe o parte pentru a preveni sufocarea dacă vomită și acoperiți-l cu o pătură. Încercați să-l mențineți calm.

 

Informații: desprecopii.com

Foto simbol: hloptarakan.ru

Share:

Articole recomandate