Recomandări de la Evgheni Komarovskiy cum trebuie căliți copiii
- 2017-03-27
- 24964
Renumitul medic pediatru Evgheni Komarovskiy susține că procesul de călire a copiilor nu este o acțiune episodică – 10 minute de fricțiune cu apă rece și gata. Răspunzând la întrebarea unei mame cum să-și călească fetița care curând trebuie să meargă la școală, pediatrul a venit cu o serie de recomandări.
„Din păcate multe mame văd procesul de călire ca o acțiune episodică – 23 de ore și 45 de minute din zi se ocupă cu naiba știe ce, iar 15 minute le acordă udatului cu apă rece a copilului. Nu începeți cu călirea, ci cu elemente ale modului sănătos de viață”, a răspuns medicul la întrebarea unei mame pe portalul său komarovskiy.net.
Astfel, Komarovskiy recomandă:
- copilul nu trebuie obligat să mănânce dacă nu dorește;
- copilul își alege singur hainele, iar dacă a transpirat, atunci este vina părinților căci l-au îmbrăcat prea gros;
- treptat trebuie micșorată temperatura apei pentru baie;
- nu închideți ușa când cel mic face baie;
- nu-l ștergeți complet pe copil după ce a făcut baie;
- seara, în loc să stați în casă, mai bine ieșiți la aer curat cu copilul, săriți și alergați împreună.
În cazul în care copilul dumneavoastră are frecvent amigdalită și dureri în gât, una dintre cele mai eficiente metode de „călire” a gâtului, gurii și a amigdalelor este contactul regulat cu frigul. Cumpărați înghețată și dați-i copilului ca remediu – câte o linguriță de trei ori pe zi. El ar trebui să o țină în gură numărând până la 10 și apoi să o înghită. După 5 zile, creșteți doza de 2 ori. Treptat cantitatea de înghețată consumată trebuie să ajungă până la doua porții pe zi. Peste 6 luni nu veți mai ști de amigdalită.
Foto simbol: healthy-kids.ru