Rosul unghiilor poate aduce beneficii sănătății copiilor

Rosul unghiilor poate aduce beneficii sănătății copiilor

Nu mai certați copiii atunci când aceștia își rod unghiile, acesta este sfatul unor specialiști care consideră că acest gest este benefic sănătății, potrivit adevarul.ro.

Specialiștii susțin că rosul unghiilor în rândul copiilor îi pot proteja împotriva alergiilor la vârsta adultă. Un studio demonstrează că copiii care şi-au supt degetele sau şi-au ros unghiile, au înregistrat semnificativ mai puține cazuri de alergii, inclusiv la acarieni, anumite plante, mucegai sau blănuri.

Studiul realizat de Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, a urmărit progresului a 1.037 copii, de la naştere până la maturitate. Părinţii au raportat obiceiurile celor mici la cinci, şapte, nouă şi unsprezece ani, aceştia fiind testaţi cu privire la alergiile dezvoltate. Copiii care au adoptat aceste obiceiuri au avut un risc cu 31% mai mic de a se confrunta cu problema alergiilor. Constatările sunt susţinute şi de "teoria igienei", care sugerează că expunerea timpurie la germeni si microbi, ajută la prevenirea alergiilor şi stimulează imunitatea.

Totuși, medicii psihologi susțin că rosul unghiilor se poate transforma într-un viciu foarte periculos. Mai mult de atât, rosul unghiilor s-ar putea asemăna cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun experţii medicali. 


Foto: doneck-news.com

Adaugă comentariu

Închide