Sistemul imunitar al copilului primăvara trebuie îmbunătățit

Sistemul imunitar al copilului primăvara trebuie îmbunătățit

Există peste 200 de virusuri ce pot afecta în mod frecvent sănătatea copiilor şi mai ales a acelora care au un sistem imunitar mai slăbit. Din păcate virușii și bacteriile pătrund mai repede în organism în acest anotimp, în special în cazul copiilor, a căror imunitate are tendința de a fi ceva mai scăzută. Deci în articol îți zicem ce poți face pentru a-i îmbunătăți imunitatea.

 

O dietă echilibrată

Prima măsură este alimentația corectă. Fructele, legumele și sucurile presate la rece nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a prichindelului. Studiile arată ca o dietă bogată în fitonutrienți poate proteja copilul şi împotriva unor boli cronice şi degenerative ce pot surveni în viitorul său de adult, precum cancerul, bolile de inimă şi nu numai.

Somn de calitate

Un copil obosit, care nu doarme suficient noaptea, este vulnerabil în fața virușilor. Un nou-născut ar putea avea nevoie de până la 18 ore de somn pe zi, copiii mici necesită 12 - 13 ore, iar copiii preşcolari au nevoie de aproximativ 10 ore. Dacă cel mică refuză somnul din timpul zilei, încearcați să-l culcați mai devreme seara.

Alăptarea

În cazul bebelușilor, alăptarea este esențială. Laptele matern conţine anticorpi care asigură pentru început imunitatea organismului şi apoi o îmbunătăţesc.

Cât mai multă mișcare

Cercetările recente arată că exerciţiile fizice cresc numărul de celule naturale de apărare.

Igiena

Asigură-te că cel mic se spală pe mâini cu săpun înainte de masă şi după joaca afară.

Nu fuma și nu admite ca alții să o facă în preajma copilului

Mai precis, ai grijă să nu-ți tranformi copilul într-un fumător pasiv. Fumatul pasiv creşte riscul de bronşită, infecţii ale urechii, astm și afectează dezvoltarea neurologică.

Antibiotice cu măsură

Antibioticele tratează bolile cauzate de bacterii, dar majoritatea virozelor nu necesită antibiotice. Astfel, cerându-i medicului pediatru o reţetă pentru un antibiotic de fiecare dată când copilul are o răceală, gripă sau dureri în gât nu faci decât să înrăutăţești pe termen lung starea sa de sănătate.

Apelează la suplimente naturale

Uleiurile esenţiale de mentă şi eucalipt, vitamina C, mierea, unii antioxidanţi ameliorează inflamaţiile mucoaselor tractului respirator şi buco-amigdaliana.

 

Informații: suntmamica.ro

Foto simbol: dailypicsupdate.com

Adaugă comentariu