STUDIU: Copiii care se culcă târziu au risc sporit să devină mai grași

STUDIU: Copiii care se culcă târziu au risc sporit să devină mai grași

Pe lângă studiile care arată de ce este atât de important somnul pentru sănătatea copiilor, noile cercetări demonstrează că și ora de culcare contează. S-a constatat că culcatul devreme ar putea să-i ajute pe cei mici să-și mențină o greutate sănătoasă.

Realizat de universitățile Queensland și James Cook din Australia și publicat în revista „Acta Paediatrica”, studiul a analizat importanța și beneficiile menținerii unei rutine de somn care implică aceeași oră și a modului în care afectează ora la care cei mici merg la somn.

S-a demonstrat că micuții care mergeau, de obicei, mai târziu la culcare prezentau un risc mai mare de a fi supraponderali sau obezi, comparativ cu cei care dormeau în fiecare seară mai devreme. „Studiul nostru, care se aplică tuturor copiilor, a privit ora 8 seara ca o oră devreme pentru somn, în timp ce ora 10 seara - ca o oră târzie”, comentează autorii studiului într-o declarație postată pe site-ul Universității din Queensland.

Conform rezultatelor cercetării, comparativ cu copiii care au adormit mai devreme, cei care mergeau la culcare mai târziu au avut în medie cu 1,5 până la 2,5 kilograme mai mult.

Studiul concluzionează că nu doar durata somnului este importantă, ci și ora la care cei mici merg la culcare influențează sănătatea, de aceea este recomndat să se bage devreme la somn. 

 

Sursa: copilul.ro; vokrugsveta.ru

Adaugă comentariu