Un medic pediatru atenționează părinții să-și protejeze copiii până în 12 ani de influența gadgeturilor

Un medic pediatru atenționează părinții să-și protejeze copiii până în 12 ani de influența gadgeturilor

Chris Rowan, medic terapeut pediatru american, vorbeşte, într-o postare pe blogul său de pe Huffington Post, despre pericolele la care se expun copiii care îşi petrec prea mult timp butonând pe telefoane sau pe tablete, scrie portalul www.jurnalul.net.

Fac apel la părinţi, profesori şi guverne să interzică copiilor sub 12 ani să folosească dispozitive electronice portabile”, scrie el, enumerând mai multe motive.

1. Medicul menționează că până la doi ani creierul copilului îşi triplează dimensiunea după care continuă să se dezvolte rapid până la vârsta de 21 de ani. Astfel, stimularea provocată de supra-expunerea la tehnologii precum telefoane, internet, tablete sau TV este asociată cu deficit de atenţie, întârzieri cognitive, probleme de învăţare, impulsivitate crescută şi o abilitate mai mică de autocontrol.

2. Totodată, folosirea tehnologiei restricţionează mişcarea, ceea ce duce la o dezvoltare întârziată. Unul din trei copii intră acum în sistemul educaţional cu astfel de probleme care le afectează rezultatele academice. Mişcarea îmbunătăţeşte atenţia şi abilitatea de a învăţa.

3. Televizorul şi jocurile video sunt legate de creşterea numărului de copii obezi. Copiii cărora li se permite să aibă un dispozitiv în dormitor au cu 30% mai multe şanse de a deveni obezi.

4. 60% din părinţi nu îşi supraveghează copiii când aceşti folosesc diverse tehnologii şi 75% din copii au voie cu gadgeturi în dormitoare. 75% din copiii cu vârste între 9 şi 10 ani suferă de lipsa somnului, lucru care le influenţează negativ rezultatele de la şcoală.

5. Folosirea în exces a tehnologiei este unul din factorii care provoacă depresie, anxietate, deficit de atenţie, psihoze sau alte comportamente problematice printre copii.

6. Conţinutul media violent poate provoca agresivitate. Copiii mici sunt din ce în ce mai expuşi la violenţa fizică şi sexuală din media. 

 

Informații: jurnalul.net

Foto simbol: tehnika-sech.ru

Adaugă comentariu