Ce obiecte să nu pui în camera copilului și de ce

Ce obiecte să nu pui în camera copilului și de ce

Accidentele petrecute acasă reprezintă principalul motiv pentru care copiii ajung la spitalele de urgență în fiecare an. De aceea este bine să fii pregătită pentru ceea ce e mai rău. Mai jos afli câteva dintre obiectele pe care să nu le pui în camera copilului.

În primul rând, în camera și la îndemâna copilului nu trebuie  să fie nici un obiecte ascuțit sau care poate deveni ascuțit: forfecuțe, cuțite, obiecte cu muchii de metal, obiecte de porțelan sau de sticlă ce se pot sparge. Măsuțele de sticlă sau ramele foto sunt și ele extrem de periculoase.

Obiectele cu muchii de aluminiu, jucăriile mici, cele din tablă care se pot îndoi și pot deveni tăioase, dar și bețele de diferite dimensiuni, nu au ce căuta la îndemâna copilului.

Jaluzelele, storurile, perdelele nu trebuie să aibă șnururi sau alte accesorii de care copilul poate trage, la fel cum nici lustra/veioza sau lampadarul nu trebuie să aibă cablul electric la îndemână.

Pungi de plastic, pături grele sau perne voluminoase nu au ce căuta în camera copilului, sau cel puțin la îndemâna lui deoarece se poate sufoca cu ele.

Orice jucărie sau obiect rotund/oval sau sferic mai mic de 2 centimetri în diametru nu are ce căuta la îndemâna copilului căci acesta îl poate înghiți. La fel și obiectele foarte mici care nu au această formă, precum piesele mici de LEGO.

Tot în camera copilului nu trebuie să existe un coș de rufe la care copilul ar putea avea acces ușor, pentru că ar putea să-l răstoarne peste el și eventual să se sufoce sub greutatea rufelor. Covorul nu trebuie să fie unul ușor de manevrat, mai degrabă este de preferat o cameră fără covor.

Este vital să nu lasați în camera copilului substanțe periculoase precum detergenți sau produse cosmetice pe care le poate desface și le poate înghiți, dar nici medicamente la care el ar putea să ajungă.

Nu în ultimul rând, toate prizele trebuiesc securizate, la fel și ferestrele, ca și muchiile mobilelor care trebuie protejate cu apărătoare speciale.

 

Sursa: totuldespremame.ro; alimpia-mebel.ru

Adaugă comentariu