Idei pentru casă: unde instalăm mașina de spălat dacă avem puțin spațiu

Idei pentru casă: unde instalăm mașina de spălat dacă avem puțin spațiu

Cel mai des utilizat loc pentru mașina de spălat rufe este baia. Dar dacă aceasta este foarte mică și nu mai avem unde înghesui mașina de spălat unde în altă parte o putem pune? Am găsit câteva idei utile în caz că te-ai pomenit într-un astfel de impas.

Dacă ținem cont de faptul că baia este cel mai indicat și cel mai comod loc pentru mașina de spălat, atunci și designerii vin cu cele mai multe idei anume pentru acest loc din apartament. Una din variante este chiar sub lavoar, eventual sub un blat comun cu un dulap sau sertarele folosite pentru depozitare. Ca să faci o separare vizibilă poți opta pentru o partiție suplimentara astfel încât să delimitezi clar cele două zone.

În cazul în care nu poți ajusta înălțimea lavoarului la cea a mașinii, așează mașina în imediata lui apropiere. Poate fi lăsată de sine stătătoare sau integrată într-o nișă. Dacă nu-ți dorești să fie vizibilă, o poți închide într-un dulap realizat la comandă pe măsurile. Instalând deasupra mașinii câteva rafturi îți vei asigura mai mult loc pentru depozitarea detergenților sau chiar a rufelor murdare.

Într-o nișă poți încastra atât mașina de spălat rufe, cât și uscătorul de rufe automat. În funcție de spațiu poate fi în baie sau în apropierea băii, pe hol. Tot aici, ia în calcul un corp pe care să-l folosești ca suport pentru detergenți și alte produse utile.

Zona holului îți oferă o variantă demnă de luat in calcul. Într-o cămară sau în apropierea băii, iată un loc perfect pentru a așeza mașina de spălat și uscătorul de rufe automat.

Deși mulți o consideră nepotrivită din motive de igienă, și bucătăria poate fi locul potrivit pentru a instala mașina de spălat rufe. Încastrată în apropierea chiuvetei și ascunsă în spatele unei uși, iată o soluție care îți va elibera baia, oferind mai mult spațiu. În cazul unei bucătării lungi și înguste, mașina de spălat rufe poate fi montată paralel într-un corp de sine stătător, păstrând astfel distanța de zona de gătit.

Vedeți câteva imagini cum puteți instala mașina de spălat:

 

Idei: povesteacasei.ro

Adaugă comentariu