Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cauze de infertilitate şi tratamente ginecologice naturale

Cauze de infertilitate şi tratamente ginecologice naturale

Adesea, infertilitatea este o afecţiune diagnosticată de multe ori greşit sau greu de depistat. Dar există semnale de alarmă. Primul şi cel mai evident semn este lipsa instalării stării de graviditate. Alte simptome sau semne care pot fi asociate cu infertilitatea: neregularităţi menstruale, inflamaţii sau infecţii vaginale. Dar, de cele mai multe ori infertilitatea e însoţită de o lipsă desavârşită de semne şi/sau simptome.

Cauze frecvente de infertilitate

Infertilitatea nu se moşteneşte, dar se pot moşteni anumite afecţiuni cromozomiale care pot interfera cu procesul de obţinere a unei sarcini sau se pot întâlni afecţiuni comune mama - fiică, cum ar fi fibroamele uterine.

Infecţiile urinare pot juca un rol important afectând fertilitatea daca nu sunt tratate corespunzator.
Infecţiile urinare în sine nu reprezintă un pericol. În schimb, cele netratate sau tratate necorespunzator, da. Infecţiile urinare creează un mediu inflamator în toata sfera pelvina, deci şi în aria organelor genitale interne. Inflamaţia se poate extinde şi poate afecta procesul de implantare a embrionului.

Stresul poate cauza infertilitate. Deși pare ceva mai greu de crezut, stresul s-a dovedit a juca un rol foarte important în infertilitate. Persoanele stresate şi obosite, mereu preocupate și îngrijorate obţin mai greu o sarcină. În timpul stresului sunt activaţi hormoni specifici care menţin organismul într-o stare de “alarmă”. Pe de alta parte, mecanismele fiziologice prin care se poate obtine o sarcină, se manifestă la parametri maximi în condiţii de relaxare, liniște, când grijile sunt lăsate la o parte. Multe sarcini se obţin de exemplu în concediu sau când stresul zilnic s-a mai diminuat.

Infertilitatea ţine cont de vârstă, iar în ziua de azi, din ce în ce mai multe femei îşi doresc copii tot mai târziu. Genetic, după 37 ani ovocitele încep să piardă din calitate, iar sarcina apare mai greu. După vârsta de 40 de ani şansele se reduc şi mai mult, la scăderea calităţii ovocitare adăugându-se şi scăderea numerică. Există şi excepţii, sarcini normale obţinute după 43 de ani precum şi insuficienţe ovariene urmate de menopauză la vârste sub 37 ani. În concluzie, fiecare organism este unicat, dar, cu toate acestea, genetica umană are regulile ei.

Dieta pro fertilitate

Regimul alimentar are un rol semnificativ asupra stării de sănătate şi poate fi un aliat în ceea ce priveşte tratarea infertilităţii. Există o dietă pro fertilitate, elaborată după studii aprofundate de către specialişti în nutriţie din Elveţia. Principiile alimentare recomandate de către aceştia includ în mare parte legume şi fructe, carne slabă albă, compoturi precum şi ceaiuri din plante. Dieta trebuie să fie echilibrată, cu 3 mese principale şi două gustări, zilnic.

Tratamente complementare pentru fertilitate

Există diverse tratamente complementare pentru fertilitate. Unele din ele şi-au dovedit eficienţa, altele mai au nevoie probabil de timp. Cele mai des întâlnite tratamente adjuvante sunt reprezentate de acupunctură, homeopatie, tratamente balneare, tratamente api-fito-terapice.

 

Sursa: csid.ro; spb-nv.com

Share:

Articole recomandate