Cel mai mic bebeluș prematur din Marea Britanie a supraviețuit, spre mirarea medicilor

Cel mai mic bebeluș prematur din Marea Britanie a supraviețuit, spre mirarea medicilor

O fetiță născută pe 30 decembrie 2021 ar fi și cel mai mic bebeluș prematur născut vreodată în Marea Britanie care supraviețuiește. Mama are 17 ani, iar tatăl, 21, scrie a1.ro

Hannah Stibbles s-a născut pe 30 decembrie 2021, la ora 01:04 dimineața și din acea clipă a luptat pentru viața ei. Ea s-a născut prematur, la 25 de săptămâni, prin cezariană, și cântărea la acel moment doar 325 de grame. Micuța ar fi și cel mai mic bebeluș prematur născut vreodată în Marea Britanie care supraviețuiește, conform The Sun, dar informațiile nu sunt încă oficiale.

 

Înainte să vină pe lume, previziunile erau sumbre. Medicii au susținut că fetița „s-ar putea să aibă 0 șanse să supraviețuiască” și că imediat după naștere, va trebui resuscitată. Părinții bebelușului sunt foarte tineri. Ellie Patton este mama, care are 17 ani, iar Brandon, tatăl, are 21 de ani.

Cu toate acestea, fetița, care era așa mică la naștere încât încăpea în palmele mamei ei, a reușit mai mult decât s-a crezut. S-a născut respirând singură și nu a avut nevoie să fie resuscitată.

Mama ei, care are 17 ani, a oferit un interviu exclusiv pentru Daily Record și a declarat: „Suntem foarte mândri de ea. A venit pe lume și a luptat pentru viața ei, arătându-le tuturor că se înșală. Este excepțională”.

Mama ei a știut că sunt unele probleme când era însărcinată în cea de-a 20-a săptămână, iar datele medicale arătau că bebelușul nu se hrănește așa cum trebuie din placentă. Doctorii i-au monitorizat constant sarcina, însă pe 29 decembrie 2021, Ellie a ajuns la spital cu dureri, unde a fost diagnosticată cu preeclampsie, o afecțiune des întâlnită doar pe perioada sarcinii, dar care în formă gravă, poate pune în pericol viața mamei și a fătului. Afecțiunea are ca simptom hipertensiunea, dar pot apărea semne că și alte organe au fost afectate, cum ar fi rinichii, ficatul.

 

Medicii au transferat-o ulterior pe mamă la alt spital ca să îi facă cezariană, iar atunci a fost momentul când au spus că cel mai probabil, fătul lor nu va trăi.

Brandon, tatăl, a declarat: „A fost destul de clar pentru noi atunci că fetița noastră nu are șanse. Medicii ne-au pregătit pentru ce era mai rău, au spus că vor resuscita bebelușul și vor avea grijă ca Ellie să fie OK”.

Mama: „Am știut că e o luptătoare din clipa în care am aflat că nu are nevoie de resuscitare”.

Încă de atunci, micuța Hannah a căpătat puteri de la o zi la alta și se simte din ce în ce mai bine. Organele ei vitale sunt sănătoase, primește vitamine și chiar a mai luat în greutate, hrănită la sânul mei.

Înainte de micuța Hannah Stibbles, cea mai mică fetiță născută prematur, care a supraviețuit, este Aaliyah Hart, care a cântărit la naștere 354 de grame, în 2003. Tot în Marea Britanie, dintre băiețeii născuți prematur, Frankie Thomson deține „recordul”. El a avut la naștere 368 de grame.

Adaugă comentariu