Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

O femeie a adus pe lume un bebeluș gigant. Medicii au rămas șocați

O femeie a adus pe lume un bebeluș gigant. Medicii au rămas șocați

Surpriză mare pentru o femeie din Florida, aceasta a adus pe lume o fetiță care la naștere cântărea mai bine de 6 kilograme. Deși toți se așteptau că se va naște un copil cu o greutate mai mare decât se întâmplă de obicei, totuși medicii au rămas surprinși când au aflat masa corporală a fetiței.

Fetița a văzut pentru prima dată lumina zilei la începutul lunii trecute, iar părinții au ales să o numească Carleigh. Medicii nu și-au ascuns mirarea atunci când au văzut pentru prima dată copilașul, ba mai mult aceștia sunt de părere că cazul dat este un prim semn asupra faptului că urmează să aveam o generație de copii „hipopotami”.

Mămica fetiței, Chrissy Corby, nu este la prima experiență de acest gen, aceasta a mai dat anterior naștere a doi copii cu o greutate mare, 4,5 și 5 kg, de aceea nu a fost deloc surprinsă că burta ei era una „gigantă”. De fapt, în timpul sarcinii medicii au constatat că femeia avea insuficiență de insulină în organism, de aceea a fost diagnosticată cu diabet gestațional.

 

Situația a fost una destul de complicată, înainte de naștere medicii au luat decizia ca femeia să nască prin cezariană, cu 5 zile înainte de termenul stabilit inițial, pentru a evita complicațiile. Din cauza greutății sale, micuța Carleigh a fost scoasă cu efort din uter. Mai mult ca atât, mama copilei a fost nevoită să arunce toate rezervele de hăinuțe și scutece dinainte de naștere, și asta deoarece, imediat după naștere fetița a început să poarte haine potrivite pentru un copilaș de 6 luni. Femeia, a rămas nițel revoltată de faptul că producătorii de scutece nu țin cont de faptul că bebelușii se nasc cu greutăți diferite, de aceea le-a sugerat să producă scutece cu opțiunea non-standard, special destinate copiilor neobișnuiți.

 

Acest caz a fost făcut public datorită faptului că medicii au vrut să arate întregii lumi care sunt efectele diabetului zaharat în timpul sarcinii. De obicei, acesta apare în trimestrul doi sau trei de sarcină și dispare după nașterea copilului. Diabetul zaharat gestațional provoacă copilul să crească mai repede în uter. În unele cazuri mai rele, atât mama și copilul au șansa ca pe viitor să facă diabet zaharat de tip II. Acest lucru înseamnă că numărul de copii „gigant” în lumea noastră nesănătoasă și sedentară ar putea crește considerabil.

Foto: boredpanda.com

Share:

Articole recomandate