Producătorul și autorul desenului animat «Masha și Ursul» este moldovean. Află istoria acestuia!

Producătorul și autorul desenului animat «Masha și Ursul» este moldovean. Află istoria acestuia!

Desenul animat „Masha și Ursul” a devenit viral în zilele noastre. Acesta a ajuns să fie popular nu doar în rândul copiilor, dar și a adulților. Probabil veți rămâne plăcut surprinși când veți afla că autorul și producătorul acestui desen animat este moldovean, care de ceva vreme este stabilit în Rusia, acolo unde activează ca animator, pictor și producător.

Andrei Dobrunov s-a născut în Republica Moldova, părinții acestuia fiind muzicieni de profesie. Tatăl - dirijor de teatru, iar mama – inginer de sunet la televiziune. Îndrumat de părinți, Andrei Dobrunov a început să învețe pianul de mic, cu toate că pasiunea sa cea mare a fost pentru pictură. Pe viitor acesta alege să-și facă o carieră de succes în domeniul artelor vizuale. Așa s-a făcut că Andrei Dobrunov a început să studieze la școala de arte, după care și-a continuat studiile la Colegiul  de Arte Plastice din Chișinău, apoi la Institutul de Arte din Chișinău, informează locals.md.

După finalizarea studiilor, Andrei Dobrunov a plecat la Moscova, unde a început să lucreze ca ilustrator și autor de dicționare de limbă engleză pentru copii.  Apoi a activat în calitate de director artistic în diverse studiouri de animație, ilustrator în editura „Readers Digest”.

Andrei Dobrunov a fost producătorul și managerul proiectului „Prințul Vladimir”. Acest desen animat având încasări de circa 5,4 milioane de dolari și a devenit astfel una dintre producțiile cu cele mai mari încasări din Rusia.

Andrei Dobrunov a participat la fondarea studioului „Animakkord” din Rusia și a fost unul dintre producătorii primelor șapte ediții ale celebrului desen animat „Masha și Ursul”, creat în acel studio.

În prezent Andrei Dobrunov se pregătește să lanseze un nou lung metraj de animație - „Suvorov”, o acțiune istorică care folosește tehnologia de captare a mișcării, ceea ce permite a face expresii faciale și caractere de mișcare foarte realiste. Producătorul spune că acesta este filmul animat cu cel mai mare buget alocat vreodată în Rusia pentr uastfel de proiecte.

Foto: locals.md; vm.ru; mediaportal.rs

Adaugă comentariu