Și-a injectat heroină în timpul sarcinii

Și-a injectat heroină în timpul sarcinii

O femeie din Marea Britanie pe nume Rachel Waran în vârstă de 36 de ani, şi-a injectat heroină  în timpul sarcinii. "Ultima doză am luat-o cu o zi înainte de naștere", a mărturisit Rachel Warman, potrivit mirror.co.uk.

Spre marea mirarea a turor, femeia a născut o fetiţă perfect sănătoasă. "Când s-a născut Mia am izbucnit în lacrimi și nu puteam să mă mai opresc din scuze. Nu puteam să cred că am luat droguri în timpul sarcinii. Știam că dacă fetița va avea simptome de sevraj urma să fie luată de serviciile sociale", a spus Rachel.

Naşterea fetiţei a motivat-o să scape de dependenţa de droguri, deşi nu i-a fost uşor, statul fiind pe punctul de a-i lua copilul. Alături de mama sa, Rachel a reuşit însă într-un final să nu mai consume droguri deja de 19 luni.

Aproape orice drog poate influenţa negativ dezvoltarea fătului. De exemplu, bebeluşii care au fost sub influenţa cocainei în timpul perioadei prenatale au un diamtru cranial mult mai mic, ceea ce este un indicator pentru un intelect mai puţin dezvoltat. Evitarea consumului de droguri este una dintre cele mai importante recmandări pentru o viitoare mămică, iar în această categorie pot intra atât drogurile uşoare cum ar fi marijuana, cât şi cele cu un impact mai periculos (cocaina,heroina). În lista produselor ce trebuie evitate mai sunt tutunul, alcoolul şi cafeaua.

Foto: antena3.ro

Adaugă comentariu