Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Tot ce trebuie să știi despre testele de sarcină

Tot ce trebuie să știi despre testele de sarcină

Testul de sarcină este una dintre metodele de depistare a sarcinii pe care o poți face acasă. Deși la prima vedere pare simplu să faci un test de sarcină, există multe întrebări la care nu vei găsi răspuns pe prospectul produsului. Află ce trebuie să știi despre testele de sarcină.

Cum funcționează testul?

Testul pe care îl faci acasă presupune testarea unui hormon conținut în urină. Hormonul HCG poate fi prezent în sânge și urină aproximativ 10-14 zile de la concepție și rezistă în corp între 8 și 12 săptămâni de gestație.

Când facem testul de sarcină?

Atunci când suspectezi faptul că ai fi însărcinată şi vrei să faci un test de urină, aşteaptă până când apare o întârziere a ciclului menstrual. Cu toate acestea, cea mai scurtă perioadă de a face un test de sarcină cu un rezultat concludent este la 14 zile de la posibila concepţie.Dacă ciclul tău menstrual este neregulat, atunci cel mai bine este să aștepți un pic mai mult timp.

Cum se face un test de sarcină?

Dacă alegi să faci un test de urină. Aceste teste pot fi efectuat prin colectarea urinei într-un recipient steril şi înmuiarea băţului de testare în urină sau prin plasarea urinei direct pe test. Fiecare marcă de test are propria sa metodă de a da rezultate, de aceea este important să citeşti cu atenţie prospectul produsului înainte de a-l folosi. Unele teste îşi schimbă culoarea, altele au schimbări de linie sau oferă un simbol, cum ar fi plus, minus, etc. 

Cât de precise sunt testele de sarcină?

Când sunt realizate la timpul potrivit şi în mod corect testele de urină (pe care le cumperi de la farmacie) au o acurateţe de aproximativ 97%. Cu toate acestea, utilizarea incorectă la testului poate să ducă la un rezultat fals.

Ce se întâmplă mai departe?

Dacă rezultatul testului este pozitiv sau dacă ai făcut mai multe teste și ai primit rezultate mixte, cel mai bine e să mergi la un medic pentru o confirmare în urma unei analize de sânge sau în urma unui examen pelvian.

Dacă rezultatul testului este negativ, repetă procedura peste câteva zile. Dacă rezultatul este în continuare negativ, dar tot îți intârzie ciclul, fă o programare la ginecolog. Intârzierile menstruației pot avea mai multe cauze dintre care stresul, dezechilibrul hormonal sau chiar anumite boli.

Foto: denk-products.de

Share:

Articole recomandate