4 lucruri pe care le-au inventat copiii

4 lucruri pe care le-au inventat copiii

Căştile pentru urechi care te protejează de frigul de afară au fost inventate de Chester Greenwood, care în acea perioadă avea doar 15 ani. Într-o iarnă când era afară şi se juca, Chester a făcut dintr-o bucată de sârmă un cadru şi două bucle şi a rugat-o pe bunica lui să îi coase bucăţi de blană în jurul lor. Căştile au avut un mare succes, aşa că Chester a făcut şi un model pentru a-şi produce invenţia în serie. Tot Chester a fost cel care a inventat grebla şi ceainicul.

Snowmobilul a fost inventat de Joseph-Armand Bombardier. De mic copil, Armand era interesat de inventarea diferitor maşinării, iar la 15 ani acesta a reuşit să realizeze conceptul snowmobilului pentru a explora ţinuturile oraşului.

Alfabetul Braille – inventat de Louis Braille la doar 16 ani. Povestea lui Braille a început atunci când acesta avea trei ani. Se juca în magazinul tatălui său din Coupvray, Franţa, şi a ajuns cumva să se rănească la ochi. Codul său original consta în şase puncte dispuse pe două şiruri paralele, fiecare set de şiruri reprezentând o literă. Cel mai important era faptul că, în loc să fii nevoit să desluşeşti o întreagă literă, era mult mai simplu să simţi configuraţia punctelor, făcând ca cititul să devină considerabil mai rapid şi mai uşor pentru orbi.

Îngheţata pe băţ. Într-o noapte geroasă din 1905, un băieţel de 11 ani pe nume Frank Epperson, a uitat pe pervazul casei un pahar în care amestecase câteva picături de pudră de suc concentrat cu o cantitate mică de apă. Când s-a trezit şi a tras lingura din pahar, a rămas în mână cu o îngheţată pe băţ.

Foto: top10archive.net, snipwiev.com, slideshare.net, segiempat.com, presidentmommy.com

Adaugă comentariu