Bunele maniere la librărie

Bunele maniere la librărie

Librăria este ca și biblioteca, un loc bun pentru a te duce atunci când te simți nefericit pentru că, acolo, într-o carte, poți găsi încurajare și alinare. Este un loc bun pentru a merge atunci când te simți confuz și indecis, pentru că acolo, într-o carte, poți găsi răspuns la multe întrebări care te frământă.

Librăria este locul înspre care ne îndreptăm atunci când dorim să ne îmbogățim cunoștințele într-un anumit domeniu. Este un loc fascinant, plin de cărți care așteaptă să le citim povestea. Iar valoarea sa este greu de descris în cuvinte. Este important să cunoaștem regulile de bună purtare atunci când ne îndreptăm către o astfel de instituție, pentru a nu lăsa o impresie proastă librarilor și vizitatorilor care se află în clădire.

Într-o librărie tăcerea e de aur! Cititorii au nevoie de liniște pentru a se putea concentra, de aceea, atunci când ne aflăm într-un așa local, prima regulă este să ne facem prezența cât mai imperceptibilă cu putință.

Dacă nu vă descurcați cu ceva, apelați la angajații instituției în cel mai discret și gentil mod posibil. Iar dacă pantofii dumneavoastră fac zgomot, aveți grijă să călcați ușor.

După ce ați terminat de căutat anumite cărți, puneți-le la loc, exact de unde le-ați luat sau rugați un angajat să vă ajute pentru a nu le amesteca pe raft, sau lăsați-le pe masă.

Și acestea nu sunt unicele reguli. Veronica Lungu și fiica sa Andreea Cernei ne oferă câteva sfaturi suplimentare de bune maniere la librărie.

 

Veronica Lungu și Sava Cernei formează un cuplu frumos și relativ tânăr, dacă calculăm anii de când și-au unit destinele.  Dar, dacă punem pe cântar dragostea și bucuriile pe care le-au adunat între timp, afirmăm cu toată convingerea că este o familie înstărită și bine așezată la casa sa.

 

Au reușit să se facă medici, să fie apreciați și stimați în colectivul lor, dar și să se pricopsească cu trei bijuterii deosebit de scumpe și dragi: Andreea, Saviana și Veronica. Sunt trei fetițe drăgălașe, una mai delicată decât alta, de 4 ani, 2 ani și un bebeluș abia născut.

 

Nu e ușor să ai grijă, darămite să distrezi trei pici după o zi plină de muncă. Dar familia Cernei le reușește pe toate: petrece timpul liber citind poezii, povești, sau implicându-se în jocuri distractive. Le educă copiilor prietenia, onestitatea și responsabilitatea – calități, care, fiind sădite în copilărie, neapărat dau roade mai târziu.

 

Iar CARTEA este cea care îi ajută în educația copiilor, îi cultivă și îi inspiră.

Adaugă comentariu