Evghenii Komarovskii vine cu recomandări privind conținutul trusei medicale în vacanță

Evghenii Komarovskii vine cu recomandări privind conținutul trusei medicale în vacanță

În timp ce mergeți în vacanță la mare și la soare cu copiii e bine să aveți o trusă medicală bine pusă la punct pentru a vă asigura în caz de probleme de sănătate. Medicul pediatru Evghenii Komarovskii a răspuns la întrebarea unei mămici pe pagina sa - komarovskiy.net, precizând ce ar trebui să aibă părinții în trusa medicală când merg la odihnă.

Deci cel mai important element pe care îl menționează medicul sunt mijloacele de rehidratare orală. Acestea se cer și în trusa de acasă, nu doar în cea pentru vacanță. Aceste mijloace ajută în cazul în care copilul pierde multe lichide din cauza febrei sau altor boli. În continuare, mai sunt necesare picături nazale, medicamente care combat febra și antialergice.

Dar părinții trebuie să analizeze bine locul unde merg la odihnă. Căci dacă planificați să faceți o excursie activă cu canoe pe râu, atunci e cazul să aveți cu voi și antibiotice, dar și numărul de telefon al unui medic gata să vă răspundă la orice oră.

O cerință obligatorie este să aveți asigurare medicală bună, ca să nu vă pomeniți în situații complicate.

Evghenii Komarovskii îi mai sfătuiește pe părinți să nu-și planifice o vacanță „de 100%”, adică să nu se afle pe plajă toată ziua, ci să înceapă cu câte 30 de minute în prima parte a zilei. Astfel vor scăpa de multe neplăceri cu efect  imediat – cum ar fi arsurile solare, dar și de cele care pot apărea în timp și sunt mai grave – precum cancerul de piele.

 

Foto: bulvar.com.ua

Adaugă comentariu