Adevărul despre sarcina lui Jennifer Aniston

Adevărul despre sarcina lui Jennifer Aniston

Tot mai multe reviste și site-uri publică poze cu actrița Jennifer Aniston menționând că aceasta este însărcinată și că burtica îi este din ce în ce mai evidentă. Actrița a hotărât să oprească toate aceste bârfe prin intermediul unei scrisori deschise dedicate jurnaliștilor.

“Nu sunt gravidă. Sunt, în schimb, sătulă, sătulă de felul în care suntem analizate și criticate sub acoperirea așa-zisului jurnalism sau al știrilor despre celebrități.

Nu ştiu dacă sunt un simbol pentru oameni, dar dacă este cazul atunci sunt exemplul clar al felului în care ne raportăm, ca societate, la mamele, fiicele, surorile, soţiile, prietenele şi colegele noastre. Modul în care au transformat femeile în obiecte şi felul în care sunt scrutate este absurd şi îngrijorător. Modul în care eu sunt portretizată în presă reflectă felul în care femeile sunt privite în general, analizate mereu pe baza unor tipare stricte de frumuseţe(…). Este însărcinată? A mâncat prea mult? Este căsătoria sa în pericol pentru că aparatul foto a surprins unele „imperfecţiuni”. Mesajul că tinerele fete nu sunt frumoase decât dacă sunt incredibil de slabe şi că merită atenţia noastră doar dacă arată precum un supermodel sau o actriţă de pe coperta unei reviste este ceva la care toţi contribuim.

Poate voi deveni mamă într-o zi și dacă se va întâmpla voi fi prima care vă va mărturisi. Nu îmi doresc să am un copil pentru că mă simt incompletă, aşa cum insinuează presa. Mă dezgustă faptul că mă fac să mă simt prost pentru că trupul meu se schimbă sau că am mâncat un burger la micul dejun și m-au fotografit dintr-un unghi în care pare că sunt ori însărcinată ori grasă, fără a uita de durerea de a fi felicitată de prieteni, colegi sau de străini pentru o sarcină care nu există, uneori de zece ori într-o zi.”

Desemnată în această primăvară cea mai frumoasă femeie din lume, Aniston este de părere că presa le inoculează femeilor ideea că pentru a fi fericite trebuie să fie slabe sau însărcinate. „Suntem perfecte cu sau fără partener, cu sau fără copil. Trebuie să decidem noi înşine când suntem frumoase… Nu avem nevoie să fim căsătorite sau mame pentru a fi mulţumite. Putem să găsim noi înşine fericirea”.

Actriţa ştie că articolul din Huffington Post nu va schimba presa tabloidă, dar speră ca măcar reacţia oamenilor faţă de astfel de ştiri false să se schimbe.

Foto: celebuzz.com

Adaugă comentariu