Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Placenta posterioară: iată tot ce trebuie să cunoști despre ea

Placenta posterioară: iată tot ce trebuie să cunoști despre ea

Placenta este cea care furnizează nutrienți și oxigen, în timpul sarcinii, din corpul tău către făt, prin intermediul cordonului ombilical.

Știai că poziția placentei poate dezvălui informații despre sănătatea sarcinii tale? Multor gravide li se spune că au placentă posterioară, dar ce înseamnă acest lucru?

Placentele posterioare sunt destul de frecvente, dar având în vedere importanța poziționării placentei, este important să știi cum îți poate afecta acest lucru sarcina.

Ce înseamnă placenta posterioară?

La scurt timp după concepție, placenta se atașează în uter într-una din cele patru poziții principale. Una dintre poziții este cea posterioară, ceea ce înseamnă că placenta s-a implantat în spatele uterului, aproape de coloana vertebrală. În general, o placentă posterioară nu va afecta negativ sarcina și este puțin probabil să complice travaliul sau nașterea.

Cum afectează placenta posterioară nașterea?

Placenta posterioară este normală și atât nașterile vaginale, cât și nașterile prin cezariană sunt considerate sigure în acest scenariu.

Nu există probleme medicale majore sau riscuri legate de placenta posterioară, explică Karin A. Fox, director al Diviziei de Medicină Materno-Fetală a Colegiului Baylor de Medicină.

„Suntem mai îngrijorați dacă placenta este joasă sau „previa”, unde placenta acoperă porțiunea interioară a colului uterin”, spune ea. Dacă ai placentă previa, de obicei este recomandată cezariana.

Cum știi dacă ai placentă posterioară?

Medicul îți poate spune acest lucru la ecografie.

Care sunt beneficiile placentei posterioare?

Femeile însărcinate care au placente posterioare se pot bucura de beneficii, precum:

„Unele gravide raportează că simt mișcările și loviturile copilului atunci când placenta este posterioară, deoarece există puțin spațiu între abdomenul bebelușului și al mamei”, spune dr. Fox.

Placenta posterioară poate ușura efectuarea unei versiuni cefalice externe sau o procedură de întoarcere a bebelușului, pentru a permite o naștere vaginală.

Share:

Articole recomandate