Bărbații despre sarcină și naștere. Anatol Durbală: M-am simţit mult mai gravid decât ea!

Bărbații despre sarcină și naștere. Anatol Durbală: M-am simţit mult mai gravid decât ea!

Pentru majoritatea cuplurilor a descoperi că testul de sarcină este pozitiv reprezintă un moment de neuitat. Urmează multe felicitări și urări de „naștere ușoară” mamei, dar ceea ce mulți nu știu e că viitorul tătic are o importanță la fel de mare, iar implicarea acestuia e mai mult decât necesară. Din acest motiv ne propunem să răscolim prin emoțiile trăite de tăticii cunoscuți din țară și să verificăm cunoștințele lor în materie la rubrica noastră lansată recent: „Bărbații despre sarcină și naștere”. 

De această dată, actorul, regizorul, profesorul universitar, și prezentatorul TV Anatol Durbală a răscolit printre cele mai frumoase amintiri și emoții până a ajunge să-și mai adauge la CV noul calificativ: tată. Căsătorit cu actrița Olesea Sveclă, nu putem decât să intuim cât de fascinante pot fi serile în familia lor, mai ales că de aproape un an de zile rolul principal este jucat de micuța Cassandra. Intenționat sau nu, creativitatea Olesiei nu a fost de neglijat nici când a ales să-i zică soțului frumoasa veste. A fost imediat după ziua lui de naștere, or cadourile valoroase merită a fi așteptate.

„Haios. Aproape o glumă. În drum spre serviciu a trecut pe lângă o farmacie şi Olesea mi-a zis că intră să cumpere un test de sarcină. Nu am luat în serios acest fapt. Peste vreo două ore m-a sunat de undeva de la Ciocana, unde realiza un reportaj şi mi-a zis că o să avem un copil. Nici de data asta nu m-am îngrijorat. Cu o zi mai devreme fusese ziua mea de naştere, pe care am sărbătorit-o ca la carte şi m-am gândit că o fi încă afectată de… vâltoarea evenimentelor. A doua zi însă nu a mai rămas loc pentru îndoieli”.

Și dacă anterior ziceam, că rolul bărbatului în această perioadă de așteptare nu poate fi subestimat, cred că spusele de mai jos vorbesc de la sine. Deși vizual pare mult prea ușor, bărbații povestesc altceva despre perioada în care soția este însărcinată: „M-am simţit „mult mai gravid” decât ea. Grijă de tot felul: ce mănâncă, ce bea, cât doarme etc. Prima parte de sarcină am fost nevoit să ţin piept alarmării ei cu titlul: „Durbală, eu nasc!”, încercând să o asigur că încă nu naşte, că mai e timp, că sarcina nu este o boală şi că poate liniştit să-şi continue itinerarul obişnuit, iar a doua parte a sarcinii a trebuit să combat altă mare tulburare psihologică a ei: „Durbală, de ce nu nasc?!” şi a trebuit să o fac să înţeleagă că nu merită să intre în panică, or naşterea între 37 şi 43 de săptămâni se consideră una normală”.

Momentul culminant și mult așteptat s-a produs la 26 ianuarie. Anatol juca pe scena unui teatru din Iași spectacolul „În ochii tăi fermecători” de Gib Mihăescu. În același timp, farmecul s-a produs acasă, în Moldova, iar venirea fetiței pe lume a fost aplaudată minute în șir de spectatorii proaspătului tătic. Deși nu i-a fost alături fizic, cu siguranță Olesea a simțit susținerea soțului și de la depărtare. Căci oricum, urmărind o eventuală aflare a lui Anatol Durbală în sala de naștere, pare a fi în zadar, actorul preferând să facă parte din grupul „taților cu flori în mână sub balcoanele maternității”.

„Chiar dacă aşi fi fost în ţară, nu aş fi asistat la naştere. În ce mă priveşte, sunt împotriva acestui lucru. Nu vreau să-mi văd femeia cu care am de trăit o viaţă desfigurată de durere, chinuită şi jenată de prezenţa mea. Nu eu am decis responsabilităţile pe această lume şi dacă Dumnezeu a făcut ca femeia să dea naştere, păi să o facă. Înţeleg, nu mă supără şi accept părerile inverse, dar nu le împărtăşesc. Tabloul tatălui îngheţând cu flori în mână sub balcoanele maternităţii, cum şi şampania băută pe palier cu vecinii, mi se pare destul de potrivit, odată ce nu m-a întrebat nimeni când a decis să mă nasc bărbat”. 

Sursa foto: facebook.com

Adaugă comentariu