Odoraș.

Odoraș.

MariMar

5 moduri naturale de a scăpa de vârfurile despicate ale părului

5 moduri naturale de a scăpa de vârfurile despicate ale părului

Printre neplăcerile provocate de un păr care nu este sănătos se numără și firele despicate. Fie că sunt determinate de existența unor anumite boli, fie că sunt o consecință directă a unor greșeli din rutina zilnică de îngrijire, ele pot fi combătute inclusiv datorită unor soluții naturale. Iată-le pe unele dintre cele mai cunoscute!


Oul
Acesta este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru acțiunea nutritivă intensă asupra firelor de păr datorată prezenței proteinelor și acizilor grași. Datorită lui, părul va deveni mai puternic, mai ușor de descurcat și mai strălucitor.
Poți să te folosești de ou pentru a preveni despicarea vârfurilor în oricare dintre aceste moduri:
• Amestecă un gălbenuș de ou cu 2-3 linguri de ulei de măsline și cu 1 lingură de miere. După ce le vei pune laolaltă le vei aplica pe părul umed și le vei lăsa la uscat pentru aproximativ 30 de minute. După aceea te vei spăla pe cap cu șampon și te vei limpezi bine.

• Poți să combini un ou cu 1 linguriță de ulei de migdale. Amestecul va fi ținut pe scalpul umed cam 20-30 de minute și apoi te vei spăla pe cap cu șamponul obișnuit.

Avocado
Fiind o sursă excelentă de vitamine (precum A, E, C), dar și de minerale (cum ar fi potasiu, magneziu), avocado este și el de ajutor când este vorba despre sănătatea părului. Poți să recurgi la el astfel:
• Ia un avocado bine copt și scoate-i miezul. Îl vei amesteca și cu un albuș. Masca va fi aplicată pe capetele firelor de păr și o vei lăsa acolo pentru 20 de minute. Te vei clăti cu apă și cu șampon. Poți să scapi de firele despicate dacă vei aplica masca o dată pe săptămână, până când vei sesiza o ameliorare în aspectul părului.
• Miezul de la un avocado va fi amestecat cu câte 2 lingurițe de ulei de cocos și de măsline. Vei întinde masca pe vârfurile despicate și o vei lăsa să se usuce timp de 30 de minute. Te vei spăla pe păr cu șamponul obișnuit.

Mixul de miere și ulei de măsline
Mierea asigură hidratarea părului și îl menține rezistent, iar uleiul de măsline (datorită vitaminei C și acidului oleic) va preveni uscarea și despicarea firelor. Poți să te bucuri de efectele sale dacă vei urma aceste indicații:
• Amestecă 1 lingură de miere naturală cu 2 linguri de ulei de măsline
• Vei pune combinația la încălzit în cuptorul cu microunde sau îl vei încălzi deasupra unui vas în care se află apă fierbinte
• Pe părul umed vei întinde amestecul și îți vei pune pe cap o cască pentru duș
• Vei lăsa masca pe păr pentru o oră și apoi te vei spăla pe cap.

Uleiul de cocos
Este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru un păr sănătos și frumos, protejându-te de mătreață, de scalp uscat și de vârfuri  despicate. Înainte să aplici uleiul de cocos poți să pui pe păr niște balsam nutritiv, astfel încât să crești efectele pozitive ale acestuia. Clătește-te și lasă-ți părul să se usuce (în mod natural).
Pe părul uscat vei aplica 1-3 lingurițe de ulei de cocos, de la rădăcini spre vârf. Lasă-l să acționeze cam 30 de minute și clătește-te bine. Poate să fie nevoie să aplici și șampon de 2 ori pentru că uleiul de cocos poate să-ți îngrașe prea mult părul. Este însă foarte important ca șamponul să fie natural!

Uleiul de migdale
Datorită prezenței vitaminei E, el poate să hrănească firele de păr și să prevină uscarea în exces a acestuia, urmată de cele mai multe ori de o despicare. Ideal va fi să-ți prepari acasă următoarea combinație: o sticluță de aproximativ 50 g va fi umplută aproape până sus cu ulei de migdale. Adaugă peste el:
• 4 picături de ulei esențial de mușcate
• 4 picături de ulei esențial de lavandă
• 4 picături de ulei esențial de santal
Va trebui să securizezi sticluța cu uleiuri și să o agiți pentru ca acestea să se amestece. Îl vei folosi ulterior în felul acesta: aplică 4-7 picături pe toată lungimea firelor de păr, dar cu condiția ca acestea să fie umede.

Sursa: qbebe.ro

Share:

Articole recomandate