Cele mai bune ingrediente naturale pentru pielea ta

Cele mai bune ingrediente naturale pentru pielea ta

Lumea frumuseții este plină de dispozitive de înaltă tehnologie și ingrediente de ultimă oră, dar când vine vorba de gestionarea unora dintre cele mai comune probleme de îngrijire a pielii, mai nou nu este întotdeauna mai bine. În unele cazuri, opțiunile naturale simple pot fi la fel de eficiente ca soluțiile concepute științific, scrie click.ro

Găsirea unor produse de înfrumusețare curate și eficiente nu este la fel de simplă ca să găsești produse organice la magazinul alimentar, dar în zilele noastre este mai ușor ca niciodată să găsești ceva care să se potrivească nevoilor tale.

Ulei de cocos

Beneficii: hidratare, antiinflamator. Există numeroase studii care susțin utilizarea acestei grăsimi vegetale pentru piele. Cercetări recente arată că uleiul de nucă de cocos extravirgin suprimă unii dintre agenții inflamatori naturali ai organismului, acționând ca o barieră atunci când este aplicat direct pe piele.

Ceai verde

Beneficii: Protecție solara, anti-îmbătrânire. Legătura dintre consumul de ceai verde și îmbunătățirea sănătății a fost sugerată de ani de zile, dar el poate ajuta și pielea. Ceaiul verde are rezultate bune în ceea ce privește fotoprotecția și beneficiile anti-îmbătrânire.

Ovăz

Beneficii: Antiinflamator, ameliorarea eczemelor. Făina de ovăz conține substanțe chimice antiinflamatoare și antiiritante numite avenantramide. De asemenea, are beta glucani și amidon hidratanți. Acesta este motivul pentru care băile cu fulgi de ovăz sunt atât de eficiente pentru afecțiuni precum eczema și erupțiile cutanate.

Gotu Kola (cunoscut și ca Centella asiatica)

Beneficii: Vindecarea rănilor. Această plantă veche folosită adesea în bucătăria asiatică este acum o parte a îngrijirii moderne a pielii datorită beneficiilor sale de vindecare a rănilor. Substanțele chimice din plantă stimulează alimentarea cu sânge la zonele rănite și întăresc pielea.

Citește continuarea pe click.ro

Adaugă comentariu