O mămică din Moldova te ajută să slăbești împreună cu bebelușul tău

O mămică din Moldova te ajută să slăbești împreună cu bebelușul tău

 

Multe mămici după naștere se confruntă cu o mulțime de probleme - au depresie post natală, acumulează kilograme în plus, iar unele chiar nu mai socializează cu prietenii, din motiv că bebelușul le ocupă mai tot timpul pe care îl au. Pe cât de grave par aceste probleme, pe atât de simplu pot fi rezolvate. Un exemplu în acest sens este Irina Galbură, care a devenit recent mămică de băiețel, și a decis să ajute toate femeile care nu dispun de timp, pentru a face mișcare. Astfel, aceasta a inițiat proiectul „Fit Mami”, prin intermediul căruia le arată mămicilor idei ingenioase de a face sport împreună cu copilașul lor.

De multe ori te-ai confruntat cu ideea că vrei să faci sport sau chiar să slăbești, dar nu ai în grija cui să-ți lași copilașul? De azi înainte aceasta nu mai este o problemă, Irina Galbură vine în ajutorul mămicilor. Ea a creat o pagină de facebook unde cu regularitate postează filmulețe video cu diferite modalități de a practica sportul, fie cu copilașul în brațe, fie în cărucior, sau chiar atunci când îl hrănești, îl adormi sau te joci cu el.

Având grijă de micuțul ei, Irina a observat că depune un anumit efort… și atunci s-a gândit că, odată intensificat, acesta poate aduce rezultate considerabile atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă. Așa s-a făcut că tânăra mămică, s-a gândit să împărtășească această fericire și cu celelalte femei care se confruntă cu aceleași probleme, inițiind proiectul „Fit Mami”.

 

 

Din momentul când a început proiectul, Irina nu doar a reușit să slăbească, dar și să-și îmbunătățească considerabil starea de sănătate, astfel au dispărut durerile de spate și ale articulațiilor genunchilor. „Sportul este cel mai bun remediu care te scapă de stări depresive, dureri de cap și oboseală,  pentru că în timpul exercițiilor se eliberează endorfina, hormonul fericirii”, spune mămica. În plus, e o metodă de a scăpa de rutina zilnică.

În prezent Irina este stabilită peste hotarele țării, și anume în Irlanda. Dar sufletul ei este tot acasă, unde a lucrat anterior în calitate de jurnalistă și instructoare de fitness. Protagonista nu exclude, că pe viitor s-ar putea să revină acasă pentru a realiza și alte proiecte interesante. Irina, de asemenea este membră a asociației K Lumea, fapt ce îi dă un motiv în plus de a reveni cu drag acasă.

Deocamdată proiectul este disponibil doar pe pagina de facebook „Fit mami”, însă pe viitor protagonista își propune să adune o comunitate de mame atât din Dublin, Irlanda (unde locuiește Irina), cât și din Republica Moldova, și să le îndemne să facă sport împreună. Mai nou, Irina frecventează și un curs de nutriție, pentru a ajuta și mămicile care se confruntă cu neclarități în alimentația lor.

Foto: bostonmagazine.com; facebook.com/FitMami

Adaugă comentariu