5 MOTIVE ca să bei APĂ caldă dimineaţa

5 MOTIVE ca să bei APĂ caldă dimineaţa

Apa caldă, băută dimineața pe stomacul gol, are efecte uimitoare asupra organismului. Nutriționiștii susțin că acest obicei ajută la digestie, ameliorează durerile, încurajează detoxifierea corpului şi chiar ajută la slăbit.

Acest obicei are multe avantaje. Iată câteva dintre ele:

1. Ajută la digestie şi elimină toxinele. Apa caldă pe stomacul gol stimulează digestia şi astfel ajută la eliminarea toxinelor din organism. Apa rece însă îngreunează digestia şi solidifică grăsimile (ceea ce duce la acumularea de grăsime în intestine).

2. Ajută la slăbit. Apa caldă stimulează metabolismul, care arde mai multe calorii. Mai eficient în acest caz este să storci un pic de lămâie în apă, căci pe lângă dizolvarea ţesutului adipos, fibrele din lămâie controlează şi senzaţia de foame. În plus, are efect diuretic şi te scapă de retenţia de apă.

3. Combate constipaţia. Apă caldă băută dimineaţa stimulează mişcările intestinale, ajutând astfel la eliminarea normală şi uşoară a resturilor alimentare.

4. Ameliorează durerile. Apa caldă este unul din cele mai bune remedii naturale pentru durere. Ajută la combaterea durerilor de stomac, de cap şi menstruale, dar şi în cazul crampelor, stimulând fluxul sanguin şi relaxând muşchii. Bea un pahar cu apă caldă şi te vei simţi mai bine!

5. Îmbunătăţeşte circulaţia. Eliminarea toxinelor şi relaxarea muşchilor ajută la creşterea fluxului sanguin.

6. Energizează şi hidratează. Apa caldă ne va hidrata mai eficient şi ne va da un plus de energie, faţă de apa prea rece, care duce la oboseală mai rapidă.


Care e TEMPERATURA potrivită: apa trebuie sa fie calduţă sau chiar uşor fierbinte, cât mai apropiată de temperatura corpului tău, dar nu fiartă (anterior filtrată). Apa rece poate fi un şoc pentru organism, mai ales dimineaţa. E bine să consumăm apa caldă nu doar dimineaţa, ci pe tot parcursul zilei.

Cu LĂMÂIE: Un pic de suc proaspăt stors de lâmâie va face apa nu doar gustoasă, dar şi (mai) sănătoasă. La fel, poţi adăuga un pic de ghimbir ras/stors.

 

Foto: nourishatfive.com; realbeautyspot.com

Adaugă comentariu