Cum poţi folosi poliţa de asigurare medicală în unele clinici private din Chişinău?

Cum poţi folosi poliţa de asigurare medicală în unele clinici private din Chişinău?

În unul dintre articolele precedente, realizate de noi, v-am informat despre faptul că şi în acest an, persoanele asigurate pot beneficia de serviciile instituţiilor medicale private în baza poliţei. Deși este obligatorie, puțini cunosc despre toate avantajele acesteia, aşa că am decis să vă prezentăm ce posibilităţi oferă polița de asigurare medicală.

Potrivit Programului unic al asigurării obligatorii în medicină, orice persoană asigurată se poate bucura de consultaţia gratuită a medicului de familie, dar și a altor specialiși la care urmează să fie îndreptat pacientul. Pe lângă cele menţionate mai sus, mai aveţi dreptul şi la: spitalizare în termen de maximum 21 de zile, puteţi să chemați ambulanța, să faceți analize și proceduri gratuite, puteţi beneficia şi de anumite medicamente, care sunt acoperite de asigurare. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la medicul de familie, pentru că doar el are dreptul să vi le prescrie, la sugestia medicului specialist. Medicamentele compensate sunt aprobate de Ministerul Sănătații, iar lista crește în fiecare an. Și tratamentul persoanelor care suferă de boli infecțioase, în mod prioritar bolnavi de HIV/SIDA și tuberculoză, este absolut gratuit.

Persoanele care optează să-şi schimbe medicul de familie în cadrul unei instituţii medicale private, vor putea beneficia de serviciile medicului ales din momentul efectuării modificărilor în sistemul informaţional al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Ia-ţi medic de familie la ,,On Clinic” în baza poliţei de asigurare.

Printre instituțiile medicale private, care au încheiat contracte cu Compania Națională de Asigurări în Medicină, este şi centrul medical ,,On Clinic”. Instituţia şi-a început activitatea în Moldova în urmă cu 10 ani, astăzi fiind una dintre cele mai recunoscute clinici private din ţară. Aici pot fi tratate astfel de afecţiuni precum: hemoroizi, fisuri anale, fistulă perianală, impotenţă, ejaculare precoce, disfuncţii sexuale, varice, ulcere varicoase, răni diabetice, psoriazis, acnee etc.

Centrul medical acoperă o gamă largă de tratamente ambulatorii pentru pacienţii care suferă de aceste afecţiuni sau care au nevoie de terapii specializate de estetică corporală şi facială. Pacienţii dispun de la tratamente moderne în chirurgia generală, estetică medicală şi până la metode moderne de prevenirea şi tratamentul bolilor venoase fără dureri şi fără intervenţii chirurgicale sau internare.

 ,,On Clinic” pune la dispoziţia pacienţilor trei centre de sănătate, unde puteţi consulta câţiva dintre cei mai calificaţi medici de familie din municipiul Chişinău:

IM ,,On Clinic Moldova” SRL Centru, str. V. Alecsandri 90:

  -  Irina Petraşova - medic de familie.

Centrul Medical ,,Durlesti” str. Decebal 1C:

- Natalia Iacovleva - medic de familie (coordonator);

- Angela Cazacu - medic de familie;

- Aliona Guţu - medic de familie;

- Adela Lupu - medic de familie.

Centru Medical ,,Codru” str. Grenoble  128/E:

- Irina Baxan - medic de familie (coordonator);

- Daniela Toacă - medic de famile.

Pe lângă consultaţia medicilor de familie sau de specialitate în unele cazuri, care este gratuită în baza poliţei de asigurare, centrul dispune şi de un laborator medical ultra modern, care eliberează rezultatele analizelor în cel mai scurt timp posibil.

Cum îţi poţi schimba medicul de familie la ,,On Clinic”?

- Dacă ai mai mult de jumătate de an de când te-ai înregistrat într-o instituţie medico-sanitară, poţi merge la oricare dintre centrele medicale ,,On Clinic” şi să depui o cerere în acest sens. Tot ce trebuie să ai asupra ta este buletinul de identitate şi cel mai important este să reuşeşti să faci depunerea până în perioada Sărbătorilor de Paşti.

Contacte:

Tel/Fax: +373 22 200 000,

www.allclinic.md.

Foto: www.facebook.com/AllClinic.md; www.chisinau.hotels.md; floridasmedical.com (coperta, simbol)

Adaugă comentariu