Dubla povară - una din principalele cauze ale apariției depresiei la femei

Dubla povară - una din principalele cauze ale apariției depresiei la femei

Depresia la femei este cauzată de un factor din ce în ce mai întâlnit în societatea de astăzi. Femeile care lucrează mai mult de 55 de ore pe săptămână se confruntă cu un risc mai mare de a suferi de depresie faţă de cele care muncesc perioada standard de 35-40 de ore săptămânal, potrivit unui studiu britanic.

În schimb, bărbaţii care lucrează acelaşi număr de ore nu au prezentat semne de depresie, spun cercetătorii. Acest lucru se întâmplă din cauză că femeile se confruntă cu o „dublă povară” – cea a orelor suplimentare petrecute la slujbă care se adaugă treburilor casnice, pe care femeile tind să le facă în mai mare măsură decât partenerii de sex masculin.

Atât bărbaţii cât şi femeile care lucrează în majoritatea sau în toate weekend-urile sunt mai susceptibili să devină deprimaţi decât cei care lucrează numai în cursul săptămânii, mai arată studiul.

S-a constatat de asemenea că angajaţii cu cele mai multe simptome de depresie sunt cei mai în vârstă, cu venituri mici, fumătorii, cei cu locuri de muncă solicitante din punct de vedere fizic şi cei care erau nemulţumiţi de locurile lor de muncă”, a spus autorul principal al studiului, Gill Weston, doctorand la University College London spus el.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; womanadvise.ru

Adaugă comentariu