Iată ce se poate întâmpla dacă foloseşti greşit hârtia igienică!
- 2023-11-15
- 1595
Folosirea unei cantități suficiente de hartie igienică și stergerea corectă după defecare sunt esențiale pentru menținerea sănătății.
Greșelile în această rutină pot conduce la riscuri ridicate de infecții ale tractului urinar, de aceea există niște pași care ar trebuie urmați în mod obligatoriu.
Stersul se face din față spre spate
Este important ca stergerea după defecare să fie făcută dinspre față spre spate, adică din direcția uretrei, spre anus, pentru a evita contaminarea căilor urinare și, implicit, a unor infecții.
Potrivit medicului ginecolog Alyssa Dweck, bacteriile din zona rectală pot crea probleme.
„Există multe bacterii în zona rectală care nu ar trebuie să ajungă la uretră, de aceea trebuie să evitați stergerea înspre uretră, pentru a nu contribui la apariția unei infecții a tractului urinar.”
Această problemă este frecventă, mai ales în cazul femeilor care au o uretră mai scurtă decât bărbații și acest lucru face ca bacteriile să intre mai ușor în vezică.
Medicii spun că ștergerea și spălarea incorectă a zonei vaginale (din spate în față) este unul dintre factorii principali de igienă personală greșiotă, aflat în spatele infecțiilor urinare recurente.
La fel de important este și să te speli pe mâini înainte de a manipula hârtia igienică pentru a te șterge.
Alege o hârtie potrivită
Când vine vorba de hârtie igienică, cea mai bună este hârtia igienică moale, albă, care nu a fost vopsită și nu este parfumată. Dacă este prea subțire sau prea rigidă, poate crea răni, iar hârtia parfumată poate duce la
Iritații. De asemenea, sutn de evitat șervețelele umede, mai ales dacă ai hemoroizi sau fisuri anale. Ele pot provoca iritații și erupții cutanate, deoarece vulva și zona anală pot fi sensibile la ingredientele din aceste șervețele și parfumuri.
În privința cantității de hârtie utilizată, ar trebuie să folosești câta este nevoie până când zona ștearsă este curată, astfel încât să nu se împrăștie bacteriile înspre uretară și a nu favoriza infecțiile urinare
Simptomele infecțiilor urinare pot include:
· durere sau senzație de arsură atunci când faci pipi
· senzația de urinare apărută mai des decât de obicei
· urină tulbure
· sânge în urină
· durere în zona inferioară a burții și durere de spate, chiar sub coaste
· temperatură ridicată sau senzație de căldură și frisoane
· temperatură foarte scăzută sub 36C
În cazul în car te confrunți cu aceste simptome, mergi la medic.
Sursa: clicksanatate.ro