MENTA - remediu natural pentru întreaga familie

MENTA - remediu natural pentru întreaga familie

 

De mii de ani, omenirea folosește uleiurile eterice naturale, atât datorită proprietăților lor curative și purificatoare, cât și pentru aromele irepetabile pe care le au. 

Din copilărie  cunoaștem gustul Mentei din dulciuri,  din pasta de dinți, sau din ceaiul de Mentă. De-a lungul timpului uscăm menta şi alte ierburi medicinale pentru a folosi puterea lor naturistă  la ameliorarea diferitor boli și dureri, anul împrejur, pentru întreaga familie. Menta are o istorie impresionantă ca plantă de leac, de aceea a fost denumită de-a lungul timpului ca cel mai vechi medicament natural din lume.

 

Menta are următoarele PROPRIETĂŢI și indicații terapeutice:

  1. Întărește  sistemul imunitar, combate infecțiile. Uleiul de Mentă are efecte antivirale , antibacteriene, ceea ce îl face util pentru multe tratamente alternative.
  2. Afecțiuni ale sistemului respirator. Uleiul de Mentă conține Mentol, care ajută la curățirea căilor respiratorii, fără efecte secundare. Este un bun remediu pentru ameliorarea astmului, bronșitei, sinuzitei, răcelii, tusei și congestiei nazale.
  3. Indigestie, stomac deranjat, colon iritabil. Menta este eficientă în combaterea diareei, constipaţiei, indigestiei şi flatulenţei. La fel diminuează greaţa şi răul de maşină.
  4. Calmează durerea. Adesea numit “agent frigorific” uleiul de Mentă reduce febra și conferă o senzație de răcorire a zonei afectate. Este excelent pentru calmarea durerii musculare precum şi pentru artrită, nevralgie şi reumatism
  5. Reduce rapid durerea de cap datorită proprietăților analgezice și relaxante.
  6. Inhalarea vaporilor uleiului de Mentă stimulează circulația sângelui care ajută la oxigenarea organelor corpului, a creierului și la creșterea ratei metabolismului.

 

ULEIUL de MENTĂ - un remediu minune

Uleiul de Mentă se asociază bine cu uleiul de  Eucalipt, de Scorțișoară, de Cuișoare  aducând împreună  și mai multe efecte benefice omului, întărind Sistemul Imunitar.

Regatul Thailandei este o țara cu adevărat valoroasă în creșterea plantelor lecuitoare și producerea uleiurilor eterice în întreaga  lume, păstrând cu grija tradițiile de fabricare a remediilor naturiste, având condiții climaterice benefice anul împrejur, un popor harnic și tehnologii avansate, de secole  fiind  un exportator important pe piața internațională.

Există mai multe legende despre apariția Remediilor universale în medicina tradițională chineză; și una dintre componentele cei mai importante ale acestor remedii este Uleiul de Mentă

Istoria Remediilor naturale, prezentate pe piața europeană de către  distribuitorul autorizat Thai Power (în traducere, Puterea Thailandei), începe acum mai mult de 100 de ani in urmă când maestrul TANG, doctor in medicina tradițională Chineză, a migrat din Shantou (China) în Siam (denumirea veche a Thailandei) unde a descoperit o câmpie cu cele mai bune plante medicinale, pe care le-a studiat..

Maestrul TANG transmite cunoștințele sale discipolului Bunjua Eiampikul, care avea un dar aparte de a distinge cu precizie gustul și aroma fiecărei plante, din varietatea abundentă ce se regăsește în Thailanda. A efectuat mii de testări până a dat viață renumitului ulei cu denumirea SIANG PURE.

Formula SIANG PURE a fost transmisa din generații in generații, astfel lărgind gama sa de produse sub diferite forme practice (inhalator, ulei in Stick Roll, Ball Tip, balsam sub forma solida etc.) și devenind un atribut indispensabil pentru fiecare trusă medicală a familiei, poșetele doamnelor și servietele bărbaților, o adevărată “asistență medicală” pentru oamenii in vârstă precum și  un simbol al longivității. Vezi video aici.

 

MOD DE UTILIZARE: 

Masaj

În cazul durerilor musculare, articulare, durerilor de spate, oboseală - aplicaţi ulei pe zona problematică şi masaţi uşor până simţiţi efectul de răcorire, vitalizare şi liniştire a pielii, reducând durerea şi senzaţia de oboseală.

Fricţiuni
Împotriva răcelii şi durerilor de cap se recomandă să aplicaţi ulei pe aripioarele nazale, de asupra buzei superioare, pe frunte şi tâmple; să faceţi fricţiuni pe piept şi spate.

Inhalaţii
Pentru inhalații recomandăm să puneți o picătură de ulei în podul palmei, să frecați mâinile, să le apropiaţi de nas şi să respiraţi adânc. Evitaţi zona ochilor şi ţineţi-i neapărat închişi.

Altele

În caz de iritație în urma mușcăturilor de insecte, aplicați ulei pe zona afectată. În caz de afecțiuni însoțite de dureri abdominale și flatulenţă, aplicați câteva picături de ulei pe zona abdominală și masați ușor pe direcție circulară.

Contraindicații de folosire a acestor uleiuri există numai în cazul hipersensibilității individuale la ingredientele active, ce fac parte din ele. Nu se aplică copiilor de până la 3 ani și nu se lasă la îndemâna lor. Este de dorit să se evite contactul cu ochii sau membranele mucoase. Nu se aplică pe răni și pe piele deteriorată. Este contraindicat în sarcină.

Actualmente aceste produse se pot regăsi și în Republica Moldova pe E-Shop  www.ThaiPower.md. Pentru înregistrarea la știrile și promoțiile Distribuitorului, fiecare poate obține un CADOU la prima livrare.

 

Foto: thaipower.md; ceaiuri.eu; saudedica.com.br

Adaugă comentariu