Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Mineralul care face un scut împotriva cancerului, protejează tiroida și îmbunătățește fertilitatea

Mineralul care face un scut împotriva cancerului, protejează tiroida și îmbunătățește fertilitatea

Seleniul este un mineral esențial, important pentru multe procese ale corpului, inclusiv funcția cognitivă, buna funcționare a sistemului imunitar, dar și fertilitatea la bărbați și femei. Acesta conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. Mai mult, are un rol important la menținerea sănătății cardiovasculare și la sănătatea tiroidei. De aceea, dacă îți dorești un sistem imunitar mai puternic, o minte ascuțită și un ten frumos, consumă alimente bogate în seleniu.

Iată care sunt principalele beneficii ale seleniului:

- Ajută la buna funcționare a sistemului reproductiv. Sunt multe studii care susțin că un consum constant de alimente care conțin seleniu poate avea un rol pozitiv asupra fertilității atât la bărbați, cât și la femei. Mai mult, se pare că o deficiență a acestuia poate conduce la infertilitate masculină. De asemenea, sunt studii care susțin că lipsa seleniului afectează în mod negativ creșterea fătului și fertilitatea feminină.

- Tulburări tiroidiene. Seleniul are un rol esențial în producerea și metabolizarea hormonului tiroidian. Există studii care au arătat că femeile cu niveluri mai mari de seleniu au mai puține probleme tiroidiene.

- Ameliorează simptomele astmului. Se crede că seleniul ajută la reducerea simptomelor asociate cu astmul. De aceea, este bine să incluzi în dieta copilului alimente care conțin seleniu.

- Oferă protecție împotriva cancerului. Fiind antioxidant și anticancerigen, acest mineral contribuie la absorbția vitaminei E în organism, menține elasticitatea țesuturilor.

- Are și un rol important în funcţionarea creierului. S-a dovedit că seleniul poate influenţa pozitiv funcţia cognitivă şi starea emoţională. Se crede că un deficit de seleniu poate avea legătură cu apariția bolii Alzheimer sau în boala Parkinson.

- Ameliorează infecțiile virale, gripa sau infecțiile bacteriene.

- Atenuează bufeurile și somnul haotic care însoțesc menopauza.

Deficitul de seleniu:

Datele statistice arată ca un miliard de oameni din întreaga lume sunt afectați de deficitul de seleniu. Deficitul de seleniu poate produce o serie de simptome. Cele mai frecvente sunt: infertilitate la bărbați și femei, slăbiciune musculară, oboseală permanentă, căderea părului, slăbirea sistemului imunitar.

Iată ce alimente sunt bogate în seleniu:

- Nucile de Brazilia,

- Alune,

- Fructele de mare,

- Carnea de curcan și cea de miel,

- Orezul brun,

- Peștele gras,

- Ouă,

- Pâinea,

- Piersici,

- Banane,

- Dovleac,

- Avocado,

- Mango,

- Mure,

- Ciuperci,

- Spanac.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; foodismedicine.ru

Share:

Articole recomandate