Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Șase cauze care pot întârzia apariția lactației

Șase cauze care pot întârzia apariția lactației

Deși internetul abundă de articole cu sfaturi legate de stimularea lactației prin intermediul diverselor metode gen alăptat la cerere, alimentație sănătoasă și hidratare suficientă etc., există situații când lactația nu se instalează la momentul potrivit. Acest fapt se lasă cu stres pentru tinerele mame, care de multe ori ajung să introducă ireverisibil laptele praf în alimentația nou născuților.

Nu întotdeauna alăptarea funcționează de la sine, iar acest fapt prezintă o adevărată provocare pentru proaspetele mame. Din păcate, puține mămici ajung să depună din nou efort pentru stimularea lactației, astfel copiii ajung să fie alimentați exclusiv cu lapte praf, și asta chiar dacă se știe că laptele matern este considerat singura sursă rapidă de hrană sănătoasă. Care sunt cauzele care pot întârzia lactația și care ar trebui să vă facă să cântăriți încă o dată toate opțiunile pro și contra alăptat:

  1. Mama și nou născutul au fost separați chiar de la naștere, respectiv punerea copilului la sân a fost amânată. Motive pot fi diferite: mama a avut un travaliu lung sau a născut prin operație cezariană, sau copilul fie se află la terapie intensivă, fie este prematur.
  2. Mama suferă de diabet, boală care afectează rezerva de lapte. Dacă femeia urmează un tratament cu insulină pentru diabet gestațional, ea prezintă un risc sporit de întârziere a instalării lactației.
  3. Eliminarea incompletă a placentei. Dacă placenta nu a fost îndepărtată corespunzător, respectiv au rămas fragmente din ea în uter, acest lucru creează probleme pentru stabilirea la timp a lactației.
  4. Copilul nu suge eficient: respinge sânul, este prematur, are malformații gen fren lingual/labial scurt, respectiv el nu este în stare să stimuleze și să mențină lactația. 
  5. Obezitatea maternă este și ea un factor asociat cu întârzierea lactației. Studiile de laborator pe animale au demonstrat că obezitatea maternă poate genera tulburări în dezvoltarea normală a mameloanelor.
  6. Insuficiența primară de țesut glandular poate fi un start dificil pentru apariția la timp a laptelui matern.

În asemenea situații este indicat să cereți părerea unui specialist în alăptare, care vă poate răspunde la întrebări și vă poate ghida corect pentru a rezolva problema.

Una din cele mai testate metode pentru stimularea lacțatiei este consumul de ceaiuri naturale, preparate din plante. Compania Weleda care a câștigat deja încrederea clienților datorită produselor sale sută la sută naturale, vine în ajutorul mamelor cu ceaiuri pentru stimularea lactației. Acestea conțin semințe de schinduf, fructe de anason, fructe de fenicul, fructe de chimen, frunze de lămâiță cultivate ecologic. Ingredientele sunt atent alese și amestecate pentru a conferi băuturii o aromă ușoară și răcoritoare. Ceaiurile Weleda sunt  produsul ideal care contribuie la echilibrarea aportului de lichide, sprijinind astfel producția de lapte natural. Întrucât ingredientele sunt naturale, ceaiurile nu provoacă nici un fel de disconfort bebelușului. De asemenea, substanțele active care trec în lapte, favorizează calmarea tulburărilor digestive ale micuțului, precum colicile, crampele sau durerile abdominale. Modul de preparare este obișnuit: într-o cană se toarnă apă proaspăt fiartă (aprox 200 ml) peste un pliculet de ceai și se lasă la infuzat timp de 5 minute. Doza zilnică recomandată este de 3-4 căni de infuzie.

 

Foto: drgreene.com, cdn.expansion.mx, minuneanaturii.ro

 

Share:

Articole recomandate