Semne că nu consumi destule proteine – materialul de construcție a organismului

Semne că nu consumi destule proteine – materialul de construcție a organismului

În medie, o persoană ar trebui să consume zilnic 0,72 g proteine la un kilogram de masă musculară, dar aceste valori diferă în funcţie de alţi factori precum vârsta, stilul de viaţă, masa musculară şi starea generală de sănătate. În articol scriem despre câteva semne care sugerează că nu consumi suficiente proteine zilnic.

Pofta de mâncare, mai mare decât de obicei. Cel mai probabil te vei confrunta cu situaţia în care vei simţi în permanenţă nevoia de ronţăi ceva. Asta înseamnă că dieta pe care o urmezi este prea bogată în zahăr şi carbohidraţi şi mult prea săracă în proteine. Fluctuaţiile nivelului de zahăr din sânge sunt controlate de proteine, iar astfel reduc pofta de mâncare.

Dureri musculare şi de încheieturi. În special aspectul flasc al muşchilor reprezintă un semn care arată că nu consumi suficiente proteine pentru a putea construi muşchi, ţesuturi şi celule.

Recuperare lentă după accidentări. Pentru o vindecare în ritm normal, o imunitate ridicată, dar şi pentru a putea construi noi celule, organismul are nevoie de o dietă bogată în proteine.

Retenţia de fluide. Consumul redus de proteine duce la retenţia de apă, spre exemplu avem picioarele umflate.

Probleme cu părul, pielea şi unghiile. Căderea părului, descuamarea pielii şi ruperea unghiilor sunt printre primele semne care îţi arată că alimentaţia ta nu are un aport suficient de proteine pentru buna funcţionare a organismului.

Îmbolnăvire frecventă. Motivul? Imunitatea scăzută. Cu ajutorul proteinelor se construiesc celulele sistemului imunitar.

Ameţeli. Senzaţia de ameţeală, vedere înceţoşată şi scăderea puterii de concentrare pot fi asociate cu fluctuaţiile nivelului de zahăr în sânge şi deficitul de proteine.

 

Sursa: csid.ro; mintylife.ru

Adaugă comentariu