Specialiștii endocrinologi sunt la mare căutare

Specialiștii endocrinologi sunt la mare căutare

În mod ideal, la medicul endocrinolog  ar trebui să ajungem doar pentru o consultație de rutină în scop profilactic. Din păcate nu avem formată obișnuința de a îngriji de sănătatea noastră în mod sistematic. Ajungem în momentul critic când ne simțim rău și doar atunci ne lăsăm convinși de familie că trebuie să mergem să facem investigații.

Puțini dintre noi realizează că o parte importantă din afecțiunile cronice sunt strâns legate de sistemul endocrin, cum ar fi diabetul, sindromul ovarelor polichistice sau osteoporoza. Controlul anual al glandei tiroide este absolut necesar pentru că de buna funcționalitate a acestui organ depind alte sisteme de organe. Rupeți cercul vicios și neîntârziat faceți o consulatație la medic. Vă sfătuim să apelați la specialiști cu experiență, care-și cunosc meseria ca la carte.

Clinica multidisciplinară „AllClinic”- medic, Cezărina Cavca

Cu o istorie ce ţine de medicina performantă cu colaborări reciproce din peste 30 de ţări ale lumii şi ambiţia profesioniştilor de a face lucruri frumoase de mai bine de un deceniu, Clinica multidisciplinară „AllClinic”- reprezintă un nume de referinţă în medicina națională. Medicii clinicii sunt membrii Societății de endocrinologie locală și internațională, fapt ce oferă posibilitatea de a participa sistematic la cursuri de specializare și schimb de experiență.

Fiecare pacient se poate înregistra telefonic la numărul (022)- 20-00-00, iar odată intrat în clinică, la recepție i se completează o cartelă medicală (cu oferirea cardului medical numeric personalizat, iar în baza acestui card sunt realizate celelalte consultații secundare) cu care pacientul este direcționat la medic. După colectarea anamnezei, i se indică tipul de investigații necesare pentru diagnosticarea corectă și prescrierea unui tratament corespunzător (individual).

All Clinic îți va oferi răspuns profesionist medical la următoarele probleme de sănătate:

  • Creșterea și dezvoltarea organismului (schimbări metabolice de vârstă);
  • Probleme legate de reproducere;
  • Reglarea metabolismului și a aportului nutritiv;
  • Rezolvarea problemelor hormonale în perioada de premenopauză și menopauză;
  • Diagnosticarea și Tratamentul:
  • Disfuncțiile endocrine,
  • Diabetului zaharat,
  • Sindromului ovarelor polichistice,
  • Schimbărilor metabolice în perioada sarcinii,
  • Maladiilor glandei tiroide.

Datorită concentrării tuturor serviciilor de diagnosticare și tratament, pacientul dispune de portofoliul de medicații  personalizate:

  „All Clinic” este unica clinică multidiciplinară din Republica Moldova care este dotată cu departament de telemarketing prin intermediul caruia veți primi o consultație gratuită telefonică preventiv și înregistrarea la toate investigațiile clinice și paraclinice necesare.

Contacte:  

Chișinău

 str. Vasile Alecsandri 90/1

tel: (022) 20-00-00

www.allclinic.md

Centrul medical privat „Sănătate”- medic, Galina Bezer

Fiind una dintre primele clinici particulare din Moldova, clinica „Sănătate” a dobândit în timp încrederea pacienților care au siguranța că vor avea parte de consultații de înaltă calificare. Investigaţia ultrasonografică (USG) a glandei tiroide este una din metodele de investigaţie ce oferă posibilitatea de a studia structura internă a glandei tiroide în timp real, inclusiv în diagnosticarea formaţiunilor nodulare. Capacităţile diagnostice de USG permit detectarea sectoarelor eterogene în ţesuturile glandei tiroide cu dimensiunea de la 2 mm. Datorită accesibilităţii, neinvazivităţii şi informatizării înalte, ultrasonografia glandei tiroide este primordială după examinare şi palpare.

Pentru realizarea utrasonografiei glandei tiroide nu este necesară o pregătire specială

Se recomandă repetarea investigației peste 1 an, dar se poate şi mai devreme, depinde de complexitatea fiecărui caz. Este recomandat ca investigaţia să fie făcută la acelaşi aparat şi la acelaşi specialist, ca şi prima dată (cu condiţia, că Dumneavoastră aveţi încredere deplină în el).

Termenii monitorizării dinamice ultrasonore în perioada postoperatorie în cazul cancerului glandei tiroide: în primul an după operaţie — o dată la 3 luni;  în următorii 5 ani — o dată la 6 luni;  în continuare pe viaţă — o dată pe an. Este demonstrat că la examinarea glandei tiroide, la majoritatea femeilor în vârstă de 20-65 ani, conform datelor investigaţiei USG, se depistează formaţiuni nodulare, ce constituie în jur de 60% din populaţia feminină. La bărbaţi, formaţiunile nodulare se întâlnesc mult mai rar.

Tipuri de investigații:  

Diagnosticul hipotiroidiei: Analiza sângelui la conţinutul de tirotoxină şi triiodtironină (a hormonilor glandei tiroide  Т-4 şiТ-3). Analiza sângelui la concentraţia hormonului tireotrop  (TSH) şi anticorpilor autoimuni. Ecografia glandei tiroide.

Diagnosticul tireotoxicozei: determinarea nivelului de anticorpi faţă de ţesuturile glandei tiroide şi faţă de receptorii TSH pentru specificarea tipului procesului autoimun. Ecografia glandei tiroide. Scanarea glandei tiroide (scintigrafia). Determinarea nivelului hormonilor glandei tiroide (T3, T4). Determinarea nivelului hormonului tireotrop.

Activitatea medicului endocrinolog Galina Bezer este una prodigioasă, aceasta fiind membru al Asociației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, dar și membru al Asociației medicilor Endocrinologi din Republica Moldova. Cu o vastă experiență în domeniu, doamna doctor este printre cei mai de seamă specialiști din domeniu.

Contacte:

Chișinău, Strada Cuza Vodă 23

Telefon: +373 699 07 250

 

Centrul medical „Excellence” medici - Palii Galina, Zota Larisa, Harea Dumitru, Vîrtosu Ana

Investigațiile de calitate stau la baza unui tratament reușit, iar în cadrul centrului medical Excellence, specialiștii endocrinologi asigură lucrul consultativ al pacienţilor ce suferă de toate patologiile endocrine (diabet zaharat, patologia glandei tiroide, obezitate, dereglări de creştere, patologia glandelor suprarenale). În cadrul centrului se realizează la cel mai înalt nivel ecografia glandelor endocrine. La fel în cadrul centrului pot fi efectuate foarte multe investigaţii de laborator, în primul rând determinarea hormonilor serici, care permite aprecierea stării funcţionale a glandelor endocrine.

 Centrul medical este unul dintre instituţiile medicale din țară în care se efectuează puncţia glandei tiroide. Puncţia glandei tiroide se efectuează în toate ţările lumii. În cadrul acestei metode, un ac foarte subțire este introdus în glanda tiroidă sub ghidaj ecografic, până la nivelul zonei ecografice suspecte (nodul sau chist), aspirându-se de la nivelul nodulului suspect o cantitate foarte mică de celule sau lichid, care ulterior urmează a fi analizate și examinate citologic (la microscop) de către medic.

În cadrul clinicii se utilizează un program electronic pentru evidenţa pacienţilor, în care medicul include informaţia despre starea de sănătate a pacientului, istoricul bolii sale, rezultatul investigaţiilor, diagnosticul şi tratamentul recomandat. La finele consultaţiei pacientul primește toată informaţia imprimată pe hârtie. Monitorizarea stării pacienţilor se realizează prin adresare repetată a pacientului la specialiştii clinici. În format electronic se păstrează informaţia privind toate consultaţiile şi investigaţiile efectuate de pacient pe parcursul anilor în cadrul clinii şi medicul consultant are acces la această arhivă.

 Medicii participă la diverse manifestării ştiinţifice organizate atât la nivel naţional, cât şi internaţional, de către societăţile medicale de profil. De asemeni, medicii beneficiază de instruire în cadrul Departamentului de Educaţie continuă în medicină şi farmacie a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Consultaţia şi examenul ecografic pot fi realizate în aceeaşi zi, investigaţiile de laborator necesită 2-3 zile. Operativitatea și calitatea investigațiilor sunt cartea de vizită a centrului care an de an investește și aduce în sectorul medical național inovații și metode noi de investigare.

 

Contacte:

Chișinău, str.Grenoble 23

Telefon: (+373 22) 288-622, 288-864, 288-949, 280-376

Fax: (+373 22) 288-949

Gsm: 0 683 11 330

 www.excellence.md

 

Foto: premier-medicine.com; cmed.hu; arhiva centrelor medicale

Adaugă comentariu