Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Todicamp - soluția eficientă împotriva multor boli

Todicamp - soluția eficientă împotriva multor boli

Elaborat în 1969 de omul de știință moldovean Mihai Todica, medicamentul Todicamp (numit astfel în cinstea celui care l-a creat) este un preparat exclusivist a cărui eficiență înaltă a fost testată printr-o aplicare de succes de jumătate de secol în peste 60 de țări din lume. Medicamentul conține extract de nuci (crescute în Moldova) de maturitate lăptoasă-ceroasă, într-un amestec de hidrocarburi alifatice și saturate.

Cum acționează. Produsul are un efect puternic de stabilizare a membranei, dar și o acțiune anti-inflamatoare și anti-tumorală, îndepărtează edemele intermediare și interstițiale, reduce manifestările de reacții alergice la desensibilizarea completă a organismului, restabilește formula sângelui, activează procesele de imunitate celulară, îmbunătățește activitatea fagocitară a macrofagelor și stimulează chemotaxia, blochează radicalii liberi și inhibă procesele de peroxidare a lipidelor; prezintă o activitate antibacteriană și antifungică, împiedică pătrunderea agenților virali prin membrana celulară; sporește procesele metabolice în organism, normalizează echilibrul hormonal și restabilește funcția ficatului.

Se administrează atât oral, cât și local. Pentru administrarea internă se calculează o picătură de produs Todicamp la două kg masă corporală, de 1 – 3 ori pe zi, preferabil cu jumătate de oră înainte de masă. Se recomandă începerea administrării de la șapte picături, crescând treptat până la doza calculată (DC). În cazul unor boli oncologice severe doza poate fi mărită de 3 ori, administrând neapărat 1 lingură de ulei de semințe de in după preparat. În anumite situații pot apărea greață sau vertijuri. Apariția acestor simptome indică o reabilitare a focarelor infecției, moartea celulelor tumorale și accesul în fluxul sanguin a produselor descompunerii lor. Se recomandă, de asemenea, consumarea abundentă de apă alcalină și administrarea de sorbanți (sorbolit, argilă albă etc.).

Comprese. Produsul Todicamp poate fi utilizat inclusiv pentru comprese. Luați un tifon curat, pliați-l în patru straturi, de dimensiunea unei palme, puneți pe el o linguriță de Todicamp și aplicați-l pe piele în regiunea organului afectat. Deasupra tifonului puneți o hârtie de comprese și o pânză groasă. După 20 de minute scoateți compresul și ungeți pielea cu ulei de măsline. Acest gen de comprese se folosesc în cazul afectării profunde a articulațiilor și a organelor interne.

Frecții.  De asemenea Todicamp poate fi folosit la frecții. O cantitate mică se aplică pe piele și se freacă până la absorbția completă. Se folosește în cazul leziunilor subcutanate, musculare și articulare. Todicamp se aplică pe pielea deteriorată fără frecare. Se poate utiliza inclusiv în caz de leziuni de suprafață ale pielii și ale țesutului adipos subcutanat.

Spălături și microclisme. Se amestecă cu 1 ml de ulei de cătină sau ulei de in și se introduce în vagin cu ajutorul unui irigator pentru spălături vaginale sau o seringă fără ac. Sunt eficiente în tratamentul patologiei colului uterin și a organelor pelviene. Pentru microclisme este nevoie de 3-5 ml de Todicamp, care se va amesteca cu 5 ml ulei de in și se introduce în rect.

Todicamp este medicamentul care ajută la tratarea unui lung șir de boli. Diferă doar modul de administrare a preparatului. Bolile gastro-intestinale precum ulcerul gastric, gastrita, enterocolita, pancreatita, se tratează prin administrare internă de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă într-o doză calculată (DC) și comprese în regiunea stomacului 1 dată pe zi.

Infestarea helmintică. Todicamp este unul din cele mai eficiente medicamente antihelmintice care luptă cu toate tipurile de paraziți. Se cere o administrare internă de 3 ori pe zi. Se unge o porțiune din jurul ombilicului de 2 ori pe zi, compres pe regiunea ficatului 1 dată pe zi, microclismă 1 dată pe zi.

Bolile ginecologice precum endocervicită, eroziune a colului uterin, polipi, miome și fibroame, prolaps uterin, inflamația trompelor uterine, a uterului și a ovarelor, chisturi ovariene, infertilitate, mastopatie, mastită se pot trata prin administrare internă de 3 ori pe zi, spălături vaginale 1 dată pe zi, microclisme 1 dată pe zi, fricțiuni a regiunii suprapubiene și inghinale de 2 ori pe zi.

Pentru hemoroizi, proctită, fisurile rectale este nevoie de administrare internă într-o doză calculată (DC), microclisme 1 dată pe zi, dar și fricțiuni a regiunii suprapubiene.

În caz de răceli, gripe, bronșite, infecții virale respiratorii acute, amigdalite, pneumonii, doza calculată este de 3 ori pe zi. Se recomandă inclusiv, comprese în regiunea plămânilor sau a gâtului o dată pe zi, ungerea amigdalelor în caz de amigdalită de 2 ori pe zi. 

Sinuzitele frontale cer administrare internă de 3 ori pe zi. La fel se recomandă de uns regiunea sinusurilor maxilare și frontale de 2 ori pe zi, picături în nas de 3 ori pe zi, amestecând cu ulei de in 1:2. Administrare internă de 3 ori pe zi, ungerea regiunii din jurul urechii de 3 ori pe zi.

Boli ale articulațiilor și coloanei vertebrale precum echimoze, contuzii, entorse, fracturi, luxații, artrite, artroze, osteohondroze - administrare internă de 3 ori pe zi, comprese o dată pe zi și fricțiune a suprafeței externe de 2 ori pe zi.

Tumori maligne și benigne, metastaze cu orice localizare administrarea internă într-o doză mărită (indicată de specialist), comprese externe 1 dată pe zi și fricțiuni în regiunea leziunii de 2 ori pe zi. În caz de dureri puternice fricțiunile pot fi efectuate de 5 ori pe zi, aplicând pe piele după proceduri cu ulei de in.

Bolile cutanate precum leziuni fungice ale pielii, părului și unghiilor, abcese, celulită, acnee, căderea părului, papiloame, negi, presupun ungerea focarului leziunii de 3-4 ori pe zi și administrare internă de 3 ori pe zi.

Reacții adverse ale preparatului nu s-au înregistrat. Todicamp este, de obicei, tolerat bine de către pacienți, însă în cazuri unice se pot dezvolta tulburări digestive și greață. Atunci când este aplicat local este posibilă o iritație ușoară a stratului cutanat. Contraindicații pot servi sensibilitate individuală crescută și intoleranța preparatelor cu conținut de iod. Supradozajul se poate manifesta prin greață, vomă, tulburări digestive, dureri de cap. În caz de supradozaj se recomandă lavajul gastric. În caz de necesitate se efectuează terapie simptomatică.

Condițiile de păstrare: Preparatul se recomandă să fie păstrat într-un loc uscat, departe de razele solare directe și de foc deschis la o temperatură de 15 – 25 de grade С. Și are un termen de valabilitate de 3 ani.

Pentru a vă feri de preparatele contrafăcute (timp de 47 de ani de existență a preparatului tehnologia fabricării lui nu a mers niciodată în afara familiei Todica, însă internetul este plin cu „rețete de pregătire” și „versiuni îmbunătățite ale Todicamp” ale altor persoane, care doresc să vândă imitațiile lor sub marca Todicamp), de curând preparatul Todicamp poate fi procurat direct de la producător, din magazinul companiei, care se află în Chișinău pe str. Kogalniceanu 18. Produsul se mai comercializează în toate farmaciile din țară, în special Farmacia Familia, Felicia. Elody, precum și în Farmacia Universitară care aparține Universității de Medicina (str. 31 august 138 A,) dar și în centrele de yoga, unde îl mai folosesc și masorii, dar și cluburile sportive. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.todicamp.md sau sunați: +373 22 273 249 sau +373 78 888 038.

Foto: arhiva personală

 

Share:

Articole recomandate