Obiecte din casa ta care pot fi surse serioase de bacterii. Cât de des le cureți?
- 2024-05-24
- 1137
Spălarea parchetului, ștergerea prafului sau schimbarea așternutului sunt acțiuni care fac parte din curățenia săptămânală, însă nu trebuie să omiți să cureți și aceste lucruri, care adăpostesc multe bacterii!
Numeroase lucruri din dulapul tău, din cămară sau chiar din portofelul tău merită o bună curățare, așa că dacă ți-ai propus să faci o curățenie desăvârșită, iată unde trebuie să îți îndrepți atenția!
Ventilatoarele - Nu este suficient să cureți ceea ce se află în fața ta, ci și deasupra ta, precum ventilatorul de pe tavan. Îl folosești sau nu, acest obiect poate fi o sursă bună de praf, așa că nu uita să îl cureți săptămânal!
Plasele de țânțari - Ploaia nu îți murdărește geamurile, deoarece plasele de țânțari le protejează, iar toată murdăria se îmbibă în ele. Pot adăposti și multe bacterii, așa că spală-le măcar o dată pe lună!
Cardurile bancare - Este necesar să cureți cardurile bancare, pe cele de debit sau cardurile de la farmacii ori de la supermarket, deoarece acumulează rapid microbi. Pentru curățare, șterge-le cu un șervețel antibacterian!
Citește și acest articol: Obiceiuri greșite de curățenie care îți murdăresc și mai mult locuința
Aspiratoarele - Sunt aparatele care te ajută cel mai mult la curățenie, dar nu trebuie să uiți că și ele au nevoie de o curățare temeinică. Scoate aspiratorul din priză, aruncă murdăria, spală coșul sub un jet de apă și curăță exteriorul aparatului.
Perdelele de la duș - Sunt surse de germeni și reziduuri de apă dură, așa că scoate perdelele și pune-le în mașina de spălat rufe. Pune 1/2 căni cu bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergent și 1/2 cană cu oțet în compartimentul pentru balsam. Nu pune perdeaua la uscător, ci las-o să se usuce la aer!
Paharele pentru periuțele de dinți - Îți cureți zilnic periuța de dinți, dar nu uita și de suportul ei! Clătește suportul cu apă fierbinte, iar cu o perie veche curăță interiorul. Apoi clătește suportul cu apă de gură antibacteriană, lasă să acționeze câteva minute, clătește-l cu apă curată și lasă-l la uscat.
Căștile - Este necesar să îți cureți căștile cu care asculți muzică de cel puțin o dată pe săptămână cu o cârpă moale și cu apă și săpun. Dacă le folosești în timpul antrenamentelor fizice, șterge-le cu un șervețel antibacterian după fiecare sesiune de sport!