4 ponturi care te vor ajuta să slăbești uşor în această iarnă

4 ponturi care te vor ajuta să slăbești uşor în această iarnă

Te-ai ales cu kilograme în plus după sărbători? Şi nu ai timp (sau poate dorinţă) să mergi la sală? Te înţelegem. Prinde patru ponturi care te vor ajuta să slăbeşti până în primăvară. O singură condiţie! Să le practici zilnic.

Mergi pe jos

E o plăcere să renunţi la mijloacele de transport şi să mergi pe jos, măcar o jumătate de oră. Ai doar de câştigat. Mersul iute prin zăpadă te face să consumi până la 400 de calorii, într-o oră, în timp ce o plimbare liniştită prin parc, în acelaşi interval de timp, te face să uiţi de grija a 150 de calorii. Plus că ai parte de mult aer curat. Răcoarea iernii te va revigora și îți va aduce multe beneficii

Renunță la ascensor

Dacă ai probleme de sănătate pentru care medicul ți-a recomandat să nu faci efort, evită ascensorul. Însă, dacă ai liber la alergat pe scări într-un ritm alert, ai ocazia să scapi de 100 de calorii. Este un exercițiu bun şi pentru coapse, posterior şi gambe.

Fă corect abdomenele

Cel mai cunoscut mod de a arde grăsimile din talie este reprezentat de abdomene. Dacă le faci corect, fără să te grăbești, arzi aproximativ 100 de calorii și-ți tonifiezi musculatura abdominală. Pentru început, respiră profund de 10 ori, apoi întinde-te, cu brațele de-a lungul corpului și genunchii îndoiți. Continuă cu răsuciri de șold, ducând genunchii într-o parte și în cealaltă. Apoi, cu mâinile duse la ceafă, începe să faci două seturi de 10 abdomene, cu pauze de 30 de secunde între ele. Încheie cu 10 ridicări de șezut, păstrând poziția ridicat 10 secunde. Ai grijă! Abdomenele făcute fără o încălzire prealabilă, prea des sau în ritm alert pun o presiune sporită asupra coloanei vertebrale.

Ţine o cură de lămâi şi portocale

Iarna, organismul tău îţi cere foarte multe vitamine. Dacă vei consuma mai multe lămâi şi portocale, atunci poţi să slăbeşti frumos. Bineînțeles, într-o combinaţie cu o alimentaţie corespunzătoare, fără prea multe produse prăjite, grase și făinoase. Poţi să bei mai multă limonadă sau poţi să bei dimineaţa un pahar de apă cu lămâie. Se spune că paharul cu apă și lămâie de dimineaţă nu trebuie să lipsească, pentru că îţi curăţă organismul şi te ajută să slăbeşti, dar şi să îţi menţii o siluetă de invidiat.

Foto: medaboutme.ru

 

Adaugă comentariu