Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cel mai bun desert de sezon: Plăcintă cu mere și gutui

Cel mai bun desert de sezon: Plăcintă cu mere și gutui

Această plăcintă cu mere și gutui este ideală și pentru perioadele de post. Se gătește foarte simplu, este gustoasă și are o aromă minunată. Va fi pe gustul fiecărui membru de familie.

De ce ai nevoie:

Pentru aluat:

- 250 ml ulei

- 250 ml apă minerală

- 100 g zahar

1 plic praf de copt

750-800 g făină

2 lingurițe esență de vanilie

un praf de sare
 

Pentru umplutură:

800 g mere tăiate în cuburi

400 g gem de gutui

1-2 linguri griș

1 linguriță scorțișoară

zahăr pudră pentru decor (opțional)

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, se mixează uleiul cu zahărul, apoi se adaugă apa minerală și, treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Se acoperă aluatul cu folie și se lasă la odihnit 20 de minute, apoi se împarte în două.

Pentru umplutură se taie merele în cuburi și se presară scorțișoară peste ele, apoi se amestecă cu gemul de gutui.

Se gustă amestecul și se mai adaugă zahăr, dacă este nevoie.

Se întinde prima foaie de aluat în tava unsă și tapetată cu făină, apoi se presară puțin griș peste ea. Se întinde compoziția de mere cu gem de gutui deasupra și se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.

Plăcinta cu mere și gem de gutui se coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Apoi se lasă să se tempereze, se poate pudra cu zahăr și servi la o ceașcă de ceai gustos sau o cafea aromată.

 

Informații și foto: liveinternet.ru; likeachef.biz

Share:

Articole recomandate