4 superalimente care stimulează memoria
- 2022-02-23
- 775
Conform dicționarului Merriam-Webster, termenul „superalimente” face referire la o categorie de alimente bogate în vitamine, fibre, nutrienți și antioxidanți, cu un grad scăzut de calorii. Benefice pentru sănătatea întregului organism, superalimentele îndeplinesc un scop important în buna funcționare a creierului, astfel încât, influențează în mod pozitiv memoria și concentrarea. Întrucât o alimentație corectă, din punct de vedere nutrițional, presupune un consum variat de alimente nutritive, poți include aceste produse în dieta zilnică. Pe termen lung, poți observa schimbări vizibile, în ceea ce privește sănătatea inimii, sistemul imunitar și reducerea colesterolului, scrie avantaje.ro
Pește gras
O sursă generoasă de acizi Omega-3 și proteine, peștele se clasează pe lista produselor recomandate de specialiști, datorită beneficiilor extraordinare asupra organismului. Indiferent că ne referim la somon, păstrăv, ton, sardine sau chiar fructe de mare, valorile nutriționale se bucură de săruri minerale (zinc, fosfor, calciu), vitamine (A, D, E) și proteine. O astfel de combinație te va ajuta în:
Protejarea vederii și sănătății ochilor;
Stimularea metabolismului;
Aportul bogat de nutrienți;
Diminuarea formelor de anxietate și depresie;
Reducerea riscului de apariție a maladiei Alzheimer.
Ouă
Printre cele mai populare ingrediente folosite în bucătărie, oul conține o mulțime de antioxidanți, vitamine și proteine. Nelipsit din majoritatea rețetelor culinare apetisante, acest superingredient poate fi consumat ca atare (fiert, prăjit, poșat), încorporat în diverse mâncăruri (ciorbe, supe) sau poate fi baza unor dulciuri gustoase (fursecuri cu unt, brioșe). Pe lângă faptul că țin sub control senzația de foame și previn apariția afecțiunilor oculare, ouăle îmbunătățesc concentrarea și mențin sănătatea creierului. Acest aspect se datorează, în mare parte, vitaminei B din compoziție și acidului folic – ajută la sinteza aminoacizilor și formarea țesuturilor nervoase.
Avocado
Fructul de avocado cuprinde o combinație ideală pentru organism: grăsimi monosaturate, proteine, acid folic, luteină, potasiu, antioxidanți, magneziu, fosfor, fier și vitamine (A, C, D, E, K, B12). Un veritabil diamant al sănătății, avocado se consumă în stare naturală, se prepară simplu și rapid, ceea ce îl face un aliment perfect pentru un mic dejun complex și sățios. În ceea ce privește lista beneficiilor aduse organismului:
- Îmbunătățește memoria și atenția;
- Reglează tranzitul intestinal;
- Diminuează afecțiunile digestive;
- Reduce riscul de infarct;
- Reglează tensiunea arterială.
Ciocolată neagră
Un dulce cu adevărat sănătos, ciocolata neagră influențează în mod pozitiv sănătatea întregului organism, datorită untului de cacao din compoziție, care atinge valoarea cuprinsă între 70-80%. Deoarece pulberea de cacao conține substanțe stimulente precum cofeină și teobromină, ciocolata neagră se dovedește a fi un aliat de nădejde pentru sănătatea creierului, îmbunătățind atât fluxul de sânge, cât și funcția cognitivă, în rândul persoanelor care suferă de boli mintale.
Sursa foto: anvantaje.ro