6 curiozități despre pielea bebelușilor
- 2022-10-12
- 545
Pe lângă faptul că este foarte catifelată, pielea bebelușilor este scutul împotriva factorilor externi. Pentru că este foarte sensibilă, îngrijirea pielii bebelușilor trebuie să se facă cu atenție și doar cu produse destinate bebelușilor, scrie suntmamica.
Cu siguranță, atunci când îți ții puiul în brațe, sigur nu te gândești în profunzime la pielea bebelușului tău, însă există câteva curiozități legate de pielea lui fină și catifelată. Iată despre ce curiozități este vorba:
Bebelușii au picioarele și mâinile reci
Nou-născuții au adesea picioarele și mâinile reci. Acest lucru se întâmplă din cauză că ei nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului.
Bebelușii pot avea semne din naștere
Aproximativ 1 din 3 bebeluși prezintă semne din naștere. Cele mai frecvente sunt petele de culoarea somonului, care apar pe frunte sau pe ceafă.
Bebelușii au păr pe tot corpul
Nou-născuții au păr pe tot corpul, pe spate, pe față, pe picioare, pe brațe și chiar pe urechi. Acesta se numește lanugo și oferă protecție în interiorul uterului.
Bebelușii au glandele mamare active
Unii nou-născuți pot produce lapte ca urmare a stimulării de către hormonii materni. În unele cazuri, pediatrii pot recomanda o ușoară presiune locală pentru a drena conținutul și pentru a preveni durererile în zona respectivă.
Bebelușii nu transpiră
Transpirația este una dintre modalitățile prin care corpul nostru le folosește pentru a-și regla temperatura, în special în sezonul cald sau în timpul exercițiilor fizice.
Deși glandele sudoripare ale nou-născuților sunt normale, ele nu sunt foarte eficiente în îndeplinirea funcției lor. Din acest motiv, este esențial să le protejezi de căldură și frig, deoarece sunt foarte sensibile.
Pielea bebelușilor are memorie
Pielea are memorie și acumulează daunelor suferite încă din copilărie, motiv pentru care este foarte important să ții cont de acest lucru și să implementezi toate măsurile de precauție necesare pentru a o proteja.
Sursa foto: suntmamica.ro